Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 242 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πε04182024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Πρόγνωση Καιρού Πάτρας & Δυτικής Ελλάδας 15-17/7 + Τάση Έως Παρασκευή 21/7

Πρόγνωση Καιρού Πάτρας & Δυτικής Ελλάδας 15-17/7 + Τάση Έως Παρασκευή 21/7

Πρόγνωση Καιρού Πάτρας & Δυτικής Ελλάδας 15-17/7 + Τάση Έως Παρασκευή 21/7


kakokairia




Πρόσκαιρο διάλειμμα αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών.Κύρια χαρακτηριστικά αυτού η πτώση της θερμοκρασίας, αξιοσημείωτης για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε, καθώς και οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες στα ηπειρωτικά και κυρίως σε περιοχές του βόριεου-βορειοδυτικού Αιγαίου,της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα τρέχοντα προγνωστικά δεδομένα, δύνανται να είναι ισχυρές έως πολύ ισχυρές κατά περιόδους.

Αιτία γι'αυτή την πρόσκαιρη ανάσα δροσιάς ψυχρή λίμνη (δυναμικό αίτιο) η οποία θα επισκεφθεί την χώρα μας από τα βόρεια-βορειοδυτικά, κομίζοντας, ταυτόχρονα, δροσερότερες αέριες μάζες και καθιστώντας την τροπόσφαιρα άνωθέν μας εξαιρετικά ασταθή.Στον αντίποδα αντικυκλωνικό πεδίο (πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) παρουσιάζει και πάλι τάσεις επέκτασης στο δυτικό τμήμα της Ευρώπης, ανεβάζοντας εκ νέου τον υδράργυρο σε υψηλ'α επίπεδα στην Ιβηρική χερσόνησο και σε νοτιότερα τμήματα της Γαλλίας.


ECM1 48


ECM1 72

Σταδιακή απομάκρυνση ανατολικότερα (προς την Τουρκία) και ταυτόχρονη εκφύλιση της ψυχρής λίμνης και ως εκ τούτου βελτίωση των καιρικών συνθηκών σε όλη την χώρα αναμένεται μέχρι και το πέρας της Τρίτης 18/7.

ECM1 96


Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας

Σάββατο 15/7:
 Διατηρείται σε γενικές γραμμές καλός ο καιρός με φαινόμενα αστάθειας (μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες) να εμφανίζονται κατά την διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών στα ορεινά τμήμστα κυρίως της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς και πιθανόν πρόσκαιρα και σε αυτά της βόρειας Πελοποννήσου.Μικρότερη η πιθανότητα στα τελευταία.Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στα επίπεδα των 35-36oC κατά μέσον όρο.Πιθανό 37άρι στην πεδινή Ηλέια.Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο βόριεοι-βορειοδυτικοί 3-4bf και στο βόρειο τμήμα του αρχικά μεταβλητοί και στην συνέχεια βορειοδυτικοί με ανάλογες εντάσεις.

Κυριακή 16/7:
  Εξαιρετικά άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και από το μεσημέρι και μετέπειτα στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της δυτικής χώρας.Πιθανότατα να επηρεαστούν και πολλά πεδινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας με ανάλογα φαινόμενα ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα φαινόμενα να απασχολήσουν κατά τόπους και περιοχές των Επτανήσων.Η θερμοκρασία σε πτώση.Θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τιμές της στους στους 27-28oC στα βορειοδυτικά και στους 30-31oC στα υπόλοιπα τμήματα.Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6bf. Δεν αποκλείεται και 7αρι στα βόρεια του πελάγους προς τις βραδυνές ώρες.

Δευτέρα 17/7:  
Σύμφωνα, με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύετρο μέρος της δυτικής χώρας με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το ξημέρωμα αρχικά στα βορειοδυτικά και μέσα στην ημέρα και στις υπόλοιπες περιοχές.Ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 27-28oC.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο κατά κύριο λόγο βόρειοι 5 και πρόσκαιρα ενδεχομένως 6bf.



Πρόγνωση Καιρού Πάτρας

Σάββατο 15/7:
 Ηλιόλουστος και ζεστός σχετικα ο καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 35oC, ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται και 36αρι.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βοριεοαντολικοί στο Ρίο 3-4bf και στην πόλη από διάφορες διευθύσεις ασθενείς.

Κυριακή 16/7:
 Αρχικά καλός αναμένεται ο καιρός στην πόλη.Από το μεσημέρι και μετά όμως θα καταστεί άστατος έως πολύ άστατος αρχικα στο εσωτερικό του ν.Αχαίας, όπου προβλέπεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.Αυξημένη παρουσιάζεται η πιθανότητα να επηρεαστούν από κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα και τα πεδινά-παράκτια τμήματα του νομού από νωρίς το απόγευμα και μετέπειτα.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 23-30oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις στα 3-4bf.

Δευτέρα 17/7:
Άστατος έως πολύ άστατος, με τα τελευταία προγνωστικα δεδομένα, καιρός αναμένεται στην πόλη κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή από 20-26 το πολυ 27oC την στιγμή που οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 2-3bf και στην περιοχή του Ρίου ανατολικοί 4-5bf.


Τάση Έως Παρασκευή 21/7:
 Τασεις εξομάλυνσης του καιρού με απουσία βροχών και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέρα με την ημέρα, με ρυθμό ανόδου περίπου 1oC ανά ημέρα.


Να σημειωθεί και να τονιστεί
 ότι τα φαινόμενα, κατά τόπους,πιθανόν να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα,ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις γι'αυτό ας δοθεί η απαιτούμενη προσοχή κατά την στιγμή εκδήλωσής τους!



Επιμέλια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης
(Ρωμανός Πατρών)
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση