Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 181 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ομαλοποιούνται οι καιρικές συνθήκες στη χώρα- Αρκετή ζέστη από το Σαββατοκύριακο και μετά- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18/7/2017-20/7-2017

Ομαλοποιούνται οι καιρικές συνθήκες στη χώρα- Αρκετή ζέστη από το Σαββατοκύριακο και μετά- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18/7/2017-20/7-2017

'Υστερα από το φθινοπωρινό διάλειμμα που διαδραματίστηκε το τελευταίο 48ωρο στη χώρα με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες , χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σειρά παίρνουν και πάλι οι καλές καιρικές συνθήκες , η σταδιακή άνοδος του υδραργύρου αλλά και η ενίσχυση των ανέμων. Το πεδίο υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου θα ''δημιουργήσουν'' ξανά το μελτέμι στο Αιγαίο που θα φτάνει σε ένταση κατά βάση τα 6bf και τοπικά ακόμα και τα 7bf.

δφφ

 

Πιο αναλυτικά: Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με νεφώσεις που τοπικά θα αρχίσουν να αυξάνονται ενώ κάποιες βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή του Έβρου το μεσημέρι και το απόγευμα. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα ενώ κάποιες νεφώσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 29°C σε όλη τη χώρα ενώ οι άνεμοι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο 6-7bf στο Ιόνιο 4-5bf και στο Καρπάθιο 5 και τοπικά 6bf.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

19-7-2017

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης βροχές θα σημειώνονται στην περιοχή της Κρήτης ασθενούς έντασης . Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί . Κατά τα άλλα η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στον ορεινό κορμό της Πίνδου της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου, καθώς επίσης και της Θράκης . Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι αίθριος με αραιές μόνον νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο την Τετάρτη και θα φτάσει τους 31-32°C ενώ οι άνεμοι χωρίς αξιόλογη μεταβολή ισχυροί ΒΔ 6-7bf στο Αιγαίο και τοπικά 8bf στην περιοχή της Άνδρου για λίγο εξαιτίας του καναλισμού , στο Ιόνιο 4-5bf και στο Καρπάθιο 5-6bf.

 

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

20-7-2017

Την Πέμπτη ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου και θα σημειωθούν τοπικέ βροχές και πιθανώς καταιγίδες στην Ήπειρο και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν επίσης και στην βόρεια Πελοπόννησο όπως επίσης και στην περιοχή της Θράκης όπου και εκεί υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα κυλήσει αίθριος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα λίγο και θα αγγίξει τους 32-34°C ενώ οι άνεμοι ΒΔ 6-7bf  στο Αιγαίο, 4-5bf στο Ιόνιο και 5-6bf στο Καρπάθιο πέλαγος. 

 

* Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού από την Παρασκευή και μετά εκ νέου θερμές αέριες μάζες θα αρχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα που θα ανεβάσουν το θερμόμετρο στους 36-37°C ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα και τους 38-39°C από τα δυτικά πρώτα. Σε κάποιες περιοχές όπως η Αχαϊα , η Αιτωλοακαρνανία η Ηλεία ,περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και περιοχές της Θεσσαλίας ενδέχεται να φλερτάρουν ξανά με τους 40°C + . Για περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξει νεότερη πρόγνωση !!! 

 

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση