Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 192 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Άκρως καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο με το Μελτέμι να επιμένει μέχρι και τη Δευτέρα- Ζέστη στα όρια του καύσωνα- Θερμοκρασίες κοντά στους 40°C έως την Τρίτη- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22-23/7/2017

Άκρως καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο με το Μελτέμι να επιμένει μέχρι και τη Δευτέρα- Ζέστη στα όρια του καύσωνα- Θερμοκρασίες κοντά στους 40°C έως την Τρίτη- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22-23/7/2017

Το Σαββατοκύριακο θα μας υποδεχθεί με άκρως καλοκαιρινό καιρό , αρκετή ζέστη από τα δυτικά αρχικά μιας και η χώρα μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από το σύστημα υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια και το σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Κύπρο που διατηρεί το μελτέμι στο Αιγαίο το οποίο θα αρχίσει να εξασθενεί από τη Δευτέρα- ανεβάζοντας έτσι τη θερμοκρασία σε συνδυασμό με τις θερμές αέριες μάζες από τη β. Αφρική- κοντά στους 40°C κυρίως όμως στην νότια Ελλάδα καθώς και σε περιοχές όπως η Θεσσαλία και η ανατολική Μακεδονία.

φω

 

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

22-7-2017

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το μεσημέρι μόνο θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην περιοχή της Ηπείρου και τις δυτικής Μακεδονίας και υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών όμβρων. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί κοντά στους 34°C στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ η μέγιστη τιμή θα βρίσκεται στους 36°C κυρίως στα δυτικά εξαιτίας των ασθενών ανέμων. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις στο Αιγαίο 5-6bf και τοπικά στις Κυκλάδες ίσως και 7bf στο Ιόνιο 4-5bf και στο Καρπάθιο στα 5-6bf.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

23-7-2017

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με αραιές μόνο νεφώσεις στον κορμό της οροσειράς της Πίνδου και στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα είναι ακόμα υψηλότερη την Κυριακή και θα αγγίξει τοπικά και τους 38°C στην περιοχή της Αργολίδος ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι θερμοκρασίες δε θα ξεπεράσουν τους 35-37°C. Οι άνεμοι θα κοπάσουν λίγο και θα πνέουν ΒΔ  στο Αιγαίο 4-5 bf , στο Ιόνιο 3-4bf ενώ μόνο στο Καρπάθιο οι άνεμοι θα συνεχίσουν να αγγίζουν τα 6bf.

 

*Tην Δευτέρα τώρα και την Τρίτη οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν και στο Αιγαίο και σε συνδυασμό με τις θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο και θα αγγίξει τοπικά τους 40°C ίσως και τους 41°C , κυρίως όμως στη νότια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αργολίδα και τη Λακωνία  ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 37-38°C . Από την Τετάρτη και μετά φαίνεται πως οι άνεμοι θα ενισχυθούν ξανά και θα δροσίσουν τη χώρα μας και πάλι πρώτα από τα βορειοδυτικά που δεν αποκλείεται να συνοδευτούν και από κάποιες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!!

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση