Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 146 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Πρόσκαιρη ανάσα δροσιάς με επιλεκτικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-28/07/2017

Πρόσκαιρη ανάσα δροσιάς με επιλεκτικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-28/07/2017

keravnos-apogevma


Σύντομη αλλά ικανοποιητική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες 3-4 ημέρες σε όλη τη χώρα με τη συνοδεία επιλεκτικών και όχι ιδιαίτερα εκτεταμένων βροχοπτώσεων.

gfs z500 mslp eu 3  gfs z500 mslp eu 7

 

gfs z500 mslp eu 11  gfs z500 mslp eu 15

 

 



Μέρος της διαταραχής που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη κεντρική Ευρώπη , θα κάνει την εμφάνιση της στη χώρα μας από απόψε τη νύχτα και θα γίνει περισσότερο αισθητή την Πέμπτη 27 Ιουλίου , με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική / κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία περίπου στους 6-9 βαθμούς Κελσίου. Από την Παρασκευή και μετά ο καιρός επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα τόσο θερμοκρασιακά όσο και σε θέμα ηλιοφάνειας. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι άνεμοι όπου μόνο το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο θα κοπάσουν , καθώς στη συνέχεια το ισχυρό μελτέμι φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στο Αιγαίο πέλαγος με εντάσεις που θα φτάσουν και τα 8 Μποφώρ.



Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες:


ellada-26-07-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα βορειοδυτικά όπου θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν προς τις βραδυνές ώρες και ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή πρόσκαιρη καταιγίδα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις  , ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς στο Ιόνιο και το Αιγαίο και θα ενισχυθούν σημαντικά με ένταση έως τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 35-36 βαθμούς Κελσίου , με τη μέγιστη στις δυτικές περιοχές αλλά και τα νησιωτικά τμήματα να είναι κατά 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική:
Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφώρ. Από αργά το απόγευμα και μέσα στη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν με ένταση που θα φτάσει τα 6-7 Μποφώρ , περισσότερο στη δυτική Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35-36 βαθμούς στα ενδότερα ηπειρωτικά.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις στη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα ίσως σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.


ellada-27-07-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Πέμπτη 27/07/2017

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στα ηπειρωτικά τμήματα. Από την αρχή της ημέρας αναμένονται τοπικές νεφώσεις στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή διάσπαρτες μπόρες / καταιγίδες. Περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου εκεί ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι εντονότερα. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6 έως 7 Μποφώρ τοπικά. Στο Αιγαίο πέλαγος από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί έως 30-32 βαθμούς Κελσίου.


Αττική:
Αρχικά αναμένεται καλός καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι θα εμφανιστούν πυκνές νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους της βόρειας / βορειοδυτικής και ανατολικής Αττικής και ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή μπόρα έως και το απόγευμα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 Μποφώρ. Τη νύχτα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός προβλέπεται για τη συμπρωτεύουσα. Νεφώσεις θα υπάρχουν από την αρχή της ημέρας όπου θα δώσουν τοπικές βροχές ή μπόρες περιμετρικά του νομού ή και εντός της πόλης. Περισσότερα φαινόμενα αναμένονται ανατολικά του νομού. Από αργά το απόγευμα και προς τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τη μέγιστη τιμή της τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.


ellada-28-07-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Παρασκευή 28/07/2017
Βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη , όπου εκεί τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα που γρήγορα μέχρι το μεσημέρι θα μετατοπιστεί ανατολικότερα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη με ένταση έως τα 6 Μποφώρ. Από το απόγευμα και μέσα στη νύχτα η ένταση τους θα μειωθεί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μέγιστη έως τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στα δυτικά θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη όπως και στις νησιωτικές περιοχές.


Αττική:
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους , όπου το μεσημέρι ενδέχεται να είναι ελαφρώς πυκνότερες.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4-6 Μποφώρ όμως θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και θα στραφούν σε νότιους μέχρι τα 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή μέχρι τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια προβλέπεται στη συμπρωτεύουσα με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση έως τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.


Η τάση του καιρού για το επόμενο διάστημα μέχρι και το τέλος του μήνα , δείχνει την επικράτηση της καλοκαιρίας σε όλη τη χώρα αλλά και την επαναφορά του μελτεμιού στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο , όπου η ένταση των βόρειων - βορειοανατολικών ανέμων αναμένεται να φτάσει κοντά στα 8 Μποφώρ από τη Κυριακή έως και την Τετάρτη.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση