Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 177 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Επιστροφή του βροχερού καιρού στα ηπειρωτικά με δυνατές μπόρες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 21/08/2017

Επιστροφή του βροχερού καιρού στα ηπειρωτικά με δυνατές μπόρες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 21/08/2017

Επιστρέφει από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

gfs z500 mslp eu 6-21-08-2017

Κύριο αίτιο της πρόσκαιρης αυτής μεταβολής , είναι η επέκταση της διαταραχής της Σκανδιναβίας προς την κεντρο-ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια φέρνοντας ψυχρές αέριες μάζες στα μέσα στρώματα της τροπόσφαιρας με αποτέλεσμα να καταστεί άστατος ο καιρός στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

 

ellada-21-08-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Με αυξημένες νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου δεν αποκλείεται από νωρίς να σημειωθούν προσκαιρες βροχές ή λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος στο μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών γεωγραφικών διαμερισμάτων σε Πελοπόννησο , Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία , Μακεδονία , Ήπειρο και Θράκη με πυκνές ορογραφικές νεφώσεις που γρήγορα θα δώσουν μπόρες (καταιγίδες) τοπικά ισχυρές στη κεντρική Στερεά Ελλάδα , τη κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο , τη κεντρική και δυτική Θεσσαλία και τη κεντρική και δυτική Μακεδονία με πιθανή χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και τις απογευματινές ώρες. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρονότια τμήματα όμως κάποιες σποραδικές καταιγίδες θα παραμείνουν στο βόρειο Αιγαίο , ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο Ιόνιο και το Αιγαίο με ένταση έως και 4 Μποφώρ, με μοναδική εξαίρεση στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο όπου οι βορειοδυτικοί θα φτάνουν τοπικά τα 5 Μποφώρ. Από τη νύχτα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο , όπως και στο Ιόνιο πέλαγος και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά. 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη θερμοκρασία στις νησιωτικές περιοχές.
Από τη νύχτα και κυρίως τη Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

21-08-2017
Αττική:
Λίγες αραιές νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στα δυτικά / κεντρικά του νομού και αρκετή ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός θα καταστεί άστατος με πυκνές νεφώσεις στη δυτική - κεντρική και βόρεια Αττική και θα σημειωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες , κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και το απόγευμα με διαδοχικές καταιγίδες στη δυτική - κεντρική και βόρεια Αττική. Τμήματα των καταιγίδων ενδεχομένως να μετατοπιστούν για λίγη ώρα και στα ανατολικά.
Για το λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέσα στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου , ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη αλλά με αυξημένη υγρασία.


Θεσσαλονίκη:
Νεφελώδης θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιασει πρόσκαιρη βελτίωση με διάσπαρτες νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί ξανά άστατος περιμετρικά του νομού με τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νοτιοανατολικά του νομού. Από τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. 

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς Κελσίου



Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση