Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 219 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04182024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 1pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Φθινοπωρινό άρωμα τις επόμενες ημέρες -Σημαντική μεταβολή του καιρού με βροχές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 29-30-8-2017

Φθινοπωρινό άρωμα τις επόμενες ημέρες -Σημαντική μεταβολή του καιρού με βροχές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 29-30-8-2017

Μετά την παρατεταμένη ανομβρία του φετινού Αυγούστου σε όλη την επικράτεια που είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και να στερέψει ο ποταμός Αχελώος σε μερικά σημεία αλλά και επανειλημμένες καταστροφικές πυρκαγιές όπως αυτή που καίει για τρίτη ημέρα τη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου , σειρά έχει μια ''ψυχρή'' διαταραχή προερχόμενη από την ΒΑ Ευρώπη η οποία σε συνδυασμό με ένα βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στην Αδριατική θάλασσα και θα κινηθεί ΝΝΑ , θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταβολή του καιρού από αύριο το πρωί μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους  ισχυρές σε περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία και οι Σποράδες . Παράλληλα αυτή η long wave trough που σχηματίζεται θα ρίξει τον υδράργυρο απότομα από το πέρασμα της Τρίτης προς την Τετάρτη της τάξεως 7-9 βαθμών ενώ παράλληλα ο βοριάς θα ρίξει τις ελάχιστες θερμοκρασίες ακόμα και κάτω από τους 10°C σε ορεινές περιοχές της ΒΔ χώρας αλλά και σε περιοχές γύρω από την Πίνδο.

εργ

 

Πιο αναλυτικά:

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

29-8-2017

Αύριο Τρίτη από νωρίς το πρωί νεφώσεις θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες οι οποίες μέχρι και το μεσημέρι θα επεκταθούν στην Θράκη στην περιοχή της Ηπείρου καθώς και στο βόρειο κομμάτι της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας χωρίς να εξαιρούμε όμως περιοχές γύρω από την Πίνδο όπως η δυτική Θεσσαλία. Προς το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα μετατοπιστούν κυρίως στον νοητό άξονα με ΝΔ προσανατολισμό από τη Θράκη μέχρι και τη Θεσσαλία όπου θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλο το μήκος του άξονα. Τα φαινόμενα βέβαια το βράδυ φαίνεται πως θα είναι πιο έντονα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν μόνο νεφώσεις τοπικά αυξημένες ενώ οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μας θα έχουν ηλιοφάνεια. Οι εξασθενημένοι σχετικά βόρειοι άνεμοι από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και νοτιότερα θα ανεβάσουν τον υδράργυρο κυρίως στη δυτική Στερεά και περιοχές της Πελοποννήσου όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 37°C. Στις υπόλοιπες περιοχές ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 31-33°C > Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι στο Αιγαίο 5-6bf , στο Ιόνιο 4-5bf και στο Καρπάθιο πέλαγος τα 4-5bf. 

*Στην Αττική αύριο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις προς το μεσημέρι ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 35°C στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4bf.

*Στη Θεσσαλονίκη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί .Θα υπάρξουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό ενώ από το απόγευμα φαίνεται πως θα σταματήσουν για λίγο μέχρι το βράδυ όπου και θα ξεκινήσουν εκ νέου βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία στους 33°C ενώ οι άνεμοι ΒΒΔ στα 3bf.

 

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

30-8-2017

Το σύστημα βροχοπτώσεων που θα επηρεάζει την περιοχή της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας και τη Θράκη από την Τρίτη το βράδυ θα συνεχίζει να υφίσταται και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης  όπου οι βροχές θα ενταθούν στην περιοχή της Θεσσαλίας. Μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι βροχές θα έχουν κατέβει την Πελοπόννησο . Περισσότερη έμφαση θα δοθεί σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς , της Θεσσαλίας , της ανατολικής Στερεάς καθώς και περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να φτάσουν μέχρι και την ΝΔ Πελοπόννησο. Ο καιρός παράλληλα θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα βόρεια όσο περνάει η μέρα ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις όποιες βροχές να παρατηρούνται μόνο στη δυτική Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά καλός και κυρίως δροσερός με τοπικές νεφώσεις αρχικά αυξημένες, με το πέρας της ημέρας όμως  θα διαλυθούν λόγω και του βόρειου ανέμου. Το αξιοσημείωτο της Τετάρτης πέρα από τις βροχές θα είναι και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές (26-27°C) αλλά και οι ελάχιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στη βορειοδυτική χώρα αλλά και σε ορεινές περιοχές κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και φθινοπωρινές. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα πέσουν και κάτω από τους 10°C σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι την Τετάρτη θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7-8bf στο Ιόνιο μεταβλητοί λόγω του χαμηλού στα 4-5 bf ενώ στο Καρπάθιο 6-7bf.

*Στην Αττική υπάρχει το ενδεχόμενο για καταιγίδα το πρωί της Τετάρτης κυρίως στη βόρεια και δυτική Αττική ίσως και στα ανοιχτά του Σαρωνικού με τη συνοδεία κάποιων ηλεκτρικών στα βόρεια του νομού. Από το απόγευμα όμως φαίνεται πως ο καιρός θα βελτιωθεί. Όλα όμως εξαρτώνται από την ένταση του βοριά που θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και θα αγγίξει μετά βίας τους 27°C. Οι άνεμοι στα 5 και τοπικά 6bf BA.

 

Eπιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Σχόλια   

 
+2 #1 Stelios_F 28-08-2017 22:31
Καλή επιτυχία Θωμά.
Παράθεση
 
 
+2 #2 Thomas_M. 28-08-2017 23:04
Ευχαριστώ Στελιο !!
Παράθεση
 
 
+2 #3 Zeus 29-08-2017 09:54
Άψογη πρόγνωση , καλή επιτυχία !
Παράθεση
 
 
+1 #4 Thomas_M. 29-08-2017 12:22
Ευχαριστώ πολύ Σωτήρη να σαι καλά !!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση