Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 151 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Kαλοκαιρινό το Σαββατοκύριακο με φθινοπωρινές αποχρώσεις την Κυριακή-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 2-3/9/2017

Kαλοκαιρινό το Σαββατοκύριακο με φθινοπωρινές αποχρώσεις την Κυριακή-Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 2-3/9/2017

O καλοκαιρινός καιρός θα είναι αυτός που θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο μιας και το πεδίο υψηλών πιέσεων που μας επηρεάζει πλέον έχει ως αποτέλεσμα τις καλές καιρικές συνθήκες , την εξασθένηση των ανέμων που θα γυρίσουν σε νότιους καθώς και την άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας.  Την Κυριακή όμως ένα χαμηλό βαρομετρικό(1002hPa) που θα διασχίσει τα βόρεια σύνορα μας θα έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια .

δφ

Πιο αναλυτικά:

 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

2-9-2017

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι πολύ καλός  σε όλη τη χώρα καθώς θα υπάρχει ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την επικράτεια και μόνο το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τις πρωϊνές ώρες υπάρχει το ενδεχόμενο να εμφανισθούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά καθώς ο νοτιάς θα καταστήσει την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα υγρή . Οι νότιοι άνεμοι θα ανεβάσουν τον υδράργυρο  το Σάββατο  κυρίως στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά  . Έτσι οι μέγιστες τιμές θα αγγίξουν και τους 36-37°C  σε περιοχές όπως το εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Αργολίδας . Η δυσφορία θα είναι αυξημένη λόγω της σχετικής υγρασίας. Οι άνεμοι ασθενείς στα πελάγη 3-4 bf από ΝΔ διευθύνσεις.

 

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

3-9-2017

Καθώς το βαρομετρικό σύστημα θα κινείται ανατολικά κατά μήκος των βόρειων συνόρων μας ο καιρός θα καταστεί άστατος από νωρίς το πρωί της Κυριακής  όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες ξεκινώντας από το βόρειο Ιόνιο (Κέρκυρα) και στη συνέχεια στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι βροχές μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία ενώ αργά το μεσημέρι θα φτάσουν και στην δυτική Στερεά όπου αναμένεται να είναι κατά τόπους έντονες κυρίως στα ορεινά. Βροχές θα εκδηλωθούν τοπικά και σε  περιοχές της κεντρικής Στερεάς . Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα από τα βορειοδυτικά ενώ τοπικές καταιγίδες μέχρι και τις πρώτες βραδυνές ώρες θα εκδηλώνονται μόνο στη ΒΔ Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι ζεστός αλλά και υγρός με αραιές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ηπειρωτικά . Η θερμοκρασία την Κυριακή θα διατηρηθεί στους 36-37°C στα νότια και τα ανατολικά ενώ οι άνεμοι νότιοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν στα 5-6bf στο Αιγαίο , στα 4-5bf στο Ιόνιο , ΝΔ άνεμοι και στο Καρπάθιο στα 3-4bf  ενώ μέτριοι -με τάσεις ενίσχυσης- ΝΔ άνεμοι θα πνέουν και στο Μυρτώο πέλαγος που θα αγγίξουν τα 7bf. 

* Ο καιρός από τη Δευτέρα θα βελτιωθεί παντού , οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση. Με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία  φαίνεται πως από την Τρίτη το απόγευμα και κυρίως την Τετάρτη μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από τα βόρεια Βαλκάνια θα μας επηρεάσει  με βροχές και καταιγίδες  στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση. Για περισσότερη ενημέρωση συντονιστείτε στη ιστοσελίδα μας www.meteoclub.gr καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!

 

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση