Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 197 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Διατηρείται καλός ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 14/09/2017

Διατηρείται καλός ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 14/09/2017

gfs z500 mslp eu 13-14-09-2017


Διατηρείται ο (όψιμος) καλός καιρός στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτεμβρίου και ο καιρός θέλει να δώσει τις τελευταίες καλοκαιρινές πινελιές του πριν περάσουμε στην εποχή του Φθινοπώρου.  Χαμηλές πιέσεις επικρατούν στη δυτική , κεντρική και βόρεια Ευρώπη με εκτεταμένες βροχές , χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στην οροσειρά των Άλπεων (άνω των 2400-2600μέτρων) παρατηρούνται αυτές τις ημέρες και θα συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας.

 Μέρος του βαρομετρικού χαμηλού στη βορειοδυτική Ευρώπη θα σκάψει προς το τέλος της εβδομάδας θερμές αέριες μάζες , όπως επίσης και ποσότητα Αφρικάνικης σκόνης και το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας θα είναι ζεστό με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά / κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα κυρίως την Κυριακή.

Πιθανότατα πρόκειται για το όψιμο καλοκαιρινό κύμα καύσωνα καθώς αμέσως μετά και συγκεκριμένα από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά και έως την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Η πτώση αναμένεται να ρίξει το θερμόμετρο περίπου 10 με 13 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές , φέρνοντας το θερμόμετρο στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.


ellada-14-09-2017
Ο καιρός για την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου παραμένει καλός σε όλη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται στη Θράκη.

Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 6 Μποφώρ. Ασθενείς άνεμοι στο Ιόνιο έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 32 - 33 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση