Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 364 καιρόφιλοι και 20 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο - Νεφελώδης η Κυριακή - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-24/09/2017 + Γενική τάση έως το τέλος του μήνα.

Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο - Νεφελώδης η Κυριακή - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23-24/09/2017 + Γενική τάση έως το τέλος του μήνα.

Διαμορφώνεται ο καιρός σιγά σιγά στο πρώτο στάδιο του Φθινοπώρου και καθώς θα πλησιάζουμε στις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου οι πρώτες αξιόλογες βροχοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας , όπως σας έχουμε περιγράψει στην γενική τάση του καιρού για το τρίτο δεκαήμερο του μήνα (βλέπε εδώ)

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα έχει δύο πρόσωπα:
Ηλιόλουστος το Σάββατο.
Νεφελώδης την Κυριακή.

Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό:


ellada-23-09-2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017


Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα.  Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδυνές ώρες και από τα δυτικά θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις που θα επεκταθούν ανατολικότερα στη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ. Τη νύχτα θα εξασθενήσουν και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εξακολουθούν να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με αισθητή την ψύχρα στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τη νύχτα και νωρίς το πρωί.



Αττική:
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο νομό. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν γύρω από τους ορεινούς όγκους της βόρειας - ανατολικής Αττικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και νότιο Ευβοϊκό κόλπο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Αίθριος καιρός στο νομό Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.


ellada 24 09 2017Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός τη Κυριακή με διαστήματα ηλιοφάνειας. Συγκεκριμένα αναμένονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας κατά περιόδους αυξημένες στη δυτική Ελλάδα. Τη νύχτα αναμένεται να βρέξει στα Επτάνησα και τη δυτική Στερεά Ελλάδα όπως και στην Ήπειρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ και μόνο στο βόρειο τμήμα του πελάγους οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στις μέγιστες τιμές.


Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στο νομό στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αναμένονται στη συμπρωτεύουσα. Πιθανή τοπική βροχή ίσως σημειωθεί τη νύχτα στα δυτικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.


***Τάση του καιρού έως το τέλος του Σεπτεμβρίου***
Η τελευταία εβδομάδα του μήνα , ο καιρός μας βάζει για τα καλά στο γκρίζο Φθινοπωρινό χρώμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι καιρικές συνθήκες αναμένονται να επιδεινωθούν σημαντικά από τα μέσα έως και προς το τέλος της εβδομάδας με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και των ανατολικών / νοτίων νησιωτικών τμημάτων. Αξίζει να αναφερθεί πως ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας άνω των 2200-2300μ.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα επιστρέψουν με την ένταση τους να φτάνει έως τα 7 Μποφώρ , ενώ το θερμόμετρο θα πέσει κατά 2 με 4 βαθμούς στη μέγιστη τιμή του.

Θα ενημερωθείτε αναλυτικά μέσα από το Meteoclub.gr για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΗΤΗ 22-09-2017 23:47
καλή επιτυχία Στέλιο
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση