Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 145 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04232024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Επιδείνωση του καιρού - Βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 25/09/2017

Επιδείνωση του καιρού - Βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 25/09/2017

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τα δυτικά τις τελευταίες ώρες με πυκνές συμπαγείς νεφώσεις , οι οποίες ήδη δίνουν βροχοπτώσεις και θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα. 

gfs z500 mslp eu 2-25-09-2017


Ο αποκομμένος αλλά ισχυρός αντικυκλώνας στη βόρεια Ευρώπη / Σκανδιναβία θα διατηρήσει σχεδόν ατόφια και τις επόμενες ημέρες την εγκλωβισμένη ασταθή αέρια μάζα στη κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Στη χώρα μας ο καιρός θα καταστεί άστατος τη Δευτέρα (25/09) από το αβαθές χαμηλό στο Ιόνιο , με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρα, ενώ από τα μέσα έως και το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο και ο καιρός θα καταστεί αμιγώς φθινοπωρινός με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές φθινοπωρινού τύπου.  Στις αρχές Οκτωβρίου , μέρος της ανατολικής - βορειοανατολικής Ευρώπης θα δεχτεί τις πρώτες χειμωνιάτικες ψυχρές αέριες μάζες με πιθανές χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο λόγω της κατάβασης ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία. Ένα πολύ μικρό τμήμα αυτής της ψυχρής αέριας μάζας ίσως είναι πιθανό να επηρεάσει τη βόρεια Ελλάδα.


Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό για σήμερα Δευτέρα 25/09:


ellada 25 09 2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στη δυτική Πελοπόννησο , τη δυτική Στερεά Ελλάδα , την Ήπειρο και τα Επτάνησα.  Από τις απογευματινές προς βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα με πιθανή ενίσχυση των φαινομένων στην βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο , την ανατολική Θεσσαλία , την ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, τη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανόν τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Στη Κρήτη , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλύτερος με αραιές νεφώσεις. Πιθανότητα χιονοπτώσεων στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα άνω των 2200μ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 26 βαθμούς Κελσίου. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Αττική:
Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στην Αττική έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθεί βροχή στη δυτική Αττική ενώ τη νύχτα πιθανόν τα φαινόμενα να γενικευτούν χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα.


Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις και από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-24 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 Con T.-Fthiotida 25-09-2017 13:34
Αναλυτικός και περιεκτικότατος . Καλή επιτυχία Στέλιο.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση