Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 260 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Συνεχίζονται οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά-Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα-Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 29-30-9-2017

Συνεχίζονται οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά-Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα-Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 29-30-9-2017

Συνεχίζεται στην περιοχή μας ο καιρός βορείου ρεύματος, απόρροια των υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Συνεπώς θα συνεχιστούν και σήμερα οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο που φτάνουν τοπικά τα 8-9bf , δίνοντας την αίσθηση της ψύχρας σήμερα σε πολλές περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών.

 

Πιο αναλυτικά: Για σήμερα ο καιρός θα συνεχίσει να διατηρείται άστατος κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλία , την κεντρική και ανατολική Στερεά καθώς και στην Εύβοια αλλά και σε περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και στο νότιο κομμάτι της δυτικής Ελλάδας. Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή της Κρήτης (οπού εκεί δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες προς το απόγευμα). Υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στην περιοχή των β. Κυκλάδων όπως και σε νησιά των Δωδεκανήσων όπως η Ικαρία και η Σάμος. Η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 21-22°C στα ηπειρωτικά ενώ οι άνεμοι ισχυροί-θυελλώδεις στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 7-8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 9bf. Στο Ιόνιο ΒΑ στα 3-4 bf ενώ στο Καρπάθιο ΒΔ στα 5-6bf. 

* Στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις από τις πρωϊνές ώρες με γενικά σπασίματα λόγω του βοριά μέσα στην ημέρα ενώ προς το μεσημέρι απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βορεια και ανατολικά του νομού ενώ προς το βράδυ υποψηφιότητα για βροχή βάζει και ο Σαρωνικός. Η θερμοκρασία έως 22°C βαθμούς ενώ οι άνεμοι ΒΑ στα 5-6 και τοπικά 7bf.

* Στη Θεσσαλονίκη βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν ενώ συνάμα ο καιρός θα είναι ψυχρός. Η θερμοκρασία από 13 έως 21°C ενώ οι άνεμοι ΒΑ 3-5bf 

* Ακολουθεί χάρτης για σήμερα όσον φορά την ένταση των ανέμων:emerg.png

 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

30-9-2017

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα καθώς η ψύχρα θα είναι ιδιαίτερη αισθητή . Παράλληλα από τις πρωϊνές ώρες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και πιο συγκεκριμένα στη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα , την Βοιωτία και την Εύβοια . Τα φαινόμενα μέσα στη μέρα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα στην περιοχή της Εύβοιας ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη βόρεια Κρήτη και τη ΝΔ Πελοπόννησο. Πρόσκαιρη καταιγίδα ενδέχεται να εκδηλωθεί και στην περιοχή της Ρόδου Όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ όμως ο καιρός θα επιδεινωθεί  και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στην περιοχή της Θράκης και μέχρι την Εύβοια και τη βόρεια Αττική αν ακολουθήσουμε τη νοητή ευθεία με ΝΔ προσανατολισμό. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με νεφώσεις τοπικά αυξημένες. 

 

*Στην Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει με κάποια σπασίματα , γρήγορα όμως ο καιρός θα κλείσει οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθεί τοπική βροχή  στα βόρεια του νομού . Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού . Η θερμοκρασία το Σάββατο από 15-22°C ενώ οι άνεμοι ΒΑ στα 4-5 και τοπικά 6bf.

 

*Στη Θεσσαλονίκη βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με κάποιες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν προς το βράδυ. Θα υπάρχουν βέβαια και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία έως 20°C ενώ οι άνεμοι Β 3-4bf.

 

Kαλό Σαββατοκύριακο σε όλους!! *Για την Κυριακή θα βγει νέα πρόγνωση για ακριβέστερη πληροφόρηση!!*

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Σχόλια   

 
+1 #1 makis2 30-09-2017 12:18
ακριβεσταση προγνωση μπραβο
Παράθεση
 
 
#2 Thomas_M. 30-09-2017 15:56
Μάκη να σαι καλά !!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση