Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 158 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Αυθεντική Φθινοπωρινή εβδομάδα με πολλές βροχές διαρκείας - Γενική εξέλιξη καιρού Ελλάδος 11-18/11/2017

Αυθεντική Φθινοπωρινή εβδομάδα με πολλές βροχές διαρκείας - Γενική εξέλιξη καιρού Ελλάδος 11-18/11/2017

δecmwf z500 mslp eu 4-10-11-2017


Κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πλήξει τη χώρα μας με βροχές διαρκείας λόγω των διαδοχικών διελεύσεων βαρομετρικών χαμηλών από τη κεντρική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.  Ο καιρός θα επιδεινωθεί αρχικά το Σάββατο στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα με αρκετές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι περισσότερες κυρίως στα δυτικά - βορειοδυτικά της χώρας (βόρεια Επτάνησα - Ήπειρος - δυτική Μακεδονία).
Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Κυριακή (12/11) έως τις απογευματινές ώρες με αραιές νεφώσεις που κατα περιόδους θα είναι αυξημένες. Από τη νύχτα της Κυριακής ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά από τα νοτιοδυτικά και θα σημειωθούν εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες από δυτικά προς τα ανατολικά μέχρι και την Δευτέρα (13/11) το απόγευμα.

Παρά την νέα πρόσκαιρη βελτίωση την Δευτέρα το βραδυ στα κεντρονότια τμήματα έως τη Τρίτη (14/11) το πρωί , ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό την ίδια ημέρα έρχεται να δώσει βροχές διαρκείας που αυτή τη φορά φαίνεται πως θα έχουν και ένταση με συνοδεία καταιγίδων σε αρκετές περιοχές της χώρας. Από τη Τρίτη το μεσημέρι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά και τα φαινόμενα έως τη νύχτα θα έχουν επεκταθεί στα υπόλοιπα τμήματα.
Την Τετάρτη (15/11) ο άστατος και πολύ βροχερός καιρός θα εξακολουθεί να απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα με λιγότερα φαινόμενα.
Πέμπτη και Παρασκευή (16-17/11) προβλέπονται εκ νέου βροχοπτώσεις από το προαναφερθέν βαρομετρικό σύστημα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σημαντικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τα 1400-1600μ. υψόμετρο.
Το Σάββατο (18/11) η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί στα ανατολικά της χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 Μποφώρ τοπικά έως και την Τετάρτη 15/11. Από τη Πέμπτη θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4-7 βαθμούς Κελσίου με την αίσθηση του κρύου να γίνεται περισσότερο αντιληπτή στη κεντρική - ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Έπεται ένας ιδιαίτερα "βαρύς" και αμιγώς Φθινοπωρινός καιρός τη καινούργια εβδομάδα και η ομπρέλα θα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
#1 michail 10-11-2017 23:28
Τέλεια Στέλιο! Επιτέλους καιρικό ενδιαφέρον για περισσότερο από λίγες μονάχα ώρες... χεχε
Παράθεση
 
 
+1 #2 Pindos man 11-11-2017 21:24
Εξαιρετικη αναλυση Στελιο,οπως παντα,ερχεται μια καλη βροχερη βδομαδα!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση