Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 145 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα-Άκρως υετοφόρα η εβδομάδα που έρχεται- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 11-12/11/2017

Βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα-Άκρως υετοφόρα η εβδομάδα που έρχεται- Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 11-12/11/2017

Μετά το ''ανοιξιάτικο'' διάλειμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής όπου δεν έλειψαν οι νεφώσεις αστάθειας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες , ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα ξημερώματα του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια , με καλές όμως καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα. Παράλληλα οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι θα ανεβάσουν τον υδράργυρο κυρίως την Κυριακή . Αιτία της επερχόμενης διαταραχής είναι ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Αδριατική που θα κινηθεί ανατολικά προς τα βόρεια σύνορα μας .

z500

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

11-11-2017

Αυτή την ώρα ήδη στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας εκδηλώνονται βροχές ενώ στα ανοιχτά ΒΔ του νησιού  έχει δημιουργηθεί ένας πυρήνας κατακόρυφης ανάπτυξης και σημειώνονται και ηλεκτρικά. Το σύστημα αυτό τα ξημερώματα αναμένεται να εισχωρήσει στο εσωτερικό της Ηπείρου , της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας και θα σημειώνονται βροχοπτώσεις  ενώ μέχρι και τις πρώτες προμεσημβρινές ώρες βροχοπτώσεις μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και σε τμήματα της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και έπειτα θα γενικευθούν με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι ισχυρές κυρίως στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο , στην Ήπειρο , στην δυτική Μακεδονία. τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία . Λόγω της υψηλής αστάθειας υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στις προαναφερθείσες περιοχές. Από αργά το απόγευμα και μετά φαίνεται πως τα φαινόμενα θα επεκταθούν μέχρι και τη Θράκη αλλά και το βόρειο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη θαλάσσια περιοχή. Τα φαινόμενα στις περιοχές που αναφέρουμε θα συνεχιστούν  και μέσα στη νύχτα του Σαββάτου με αξιόλογη ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με κάποιες νεφώσεις αυξημένες οι οποίες προς το μεσημέρι θα έχουν την τάση να πυκνώνουν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο όμως. Αύριο το πρωί λόγω του νοτίου ρεύματος και της υψηλής σχετικής υγρασίας θα έχουμε και την εμφάνιση ομιχλών κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία αύριο στη βόρεια Ελλάδα λόγω των φαινομένων δε θα ξεπεράσει τους 14-15°C στις υπόλοιπες περιοχές όμως ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 19-21°C τοπικά. Οι άνεμοι το Σάββατο νότιοι θα είναι ενισχυμένοι με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης και θα πνέουν Ν-ΝΑ στα 6-7bf στο  το Ιόνιο και  το Μυρτώο πέλαγος , στο Αιγαίο στα 5-6bf ενώ στο Καρπάθιο η ένταση θα φτάσει μέχρι τα 5 bf. 

Στην Αττική ο καιρός αύριο θα είναι σχετικά καλός με κάποιες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν και προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν ακόμα πιο πολύ χωρίς να υπάρχει πιθανότητα βροχής όμως. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι στα 3-4bf N-NA και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19°C στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί άστατος με βροχές με αυξομειώσεις στην ένταση μέχρι και το μεσημέρι ενώ από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα ενταθούν και ενδέχεται να συνοδεύονται από κάποια ηλεκτρικά. Ο καιρός δεν φαίνεται να βελτιώνεται μέχρι πολύ αργά το βράδυ ενώ το πρωί ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις στα 3bf ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15°C.

 

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

12-11-2017

 Τις πρώτες ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να επιμένουν στην περιοχή του βόρειου Ιονίου ,της Ηπείρου , της δυτικής κεντρικής και ανατολικής  Μακεδονίας και της Θράκης καθώς θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως θα σταματήσουν τις πρωϊνές ώρες και θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Μέσα στη μέρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι θα αρχίσουν να πυκνώνουν και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο κεντρικό Ιόνιο και τη ΝΔ Πελοπόννησο. Από το βράδυ και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν στις συγκεκριμένες περιοχές και θα αρχίσουν να επεκτείνονται και στο προς το εσωτερικό της χώρας τα ξημερώματα της Δευτέρας(Θα βγει νέα αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα) . Η θερμοκρασία την Κυριακή θα ανέβει λίγο ακόμα και θα αγγίξει τους 20-23°C ηπειρωτικά λόγω της σχετικής ηλιοφάνειας την ημέρα ενώ οι νότιοι άνεμοι θα ενισχθούν και άλλο και θα πνέουν στα πελάγη στα 6 με 7 bf. 

 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκινά μια μεστή και άκρως υετοφόρα εβδομάδα , μια κλασική φθινοπωρινή διάταξη μήνα Νοεμβρίου με συνεχόμενες πλούσιες βροχές σε όλη την επικράτεια. Το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στον κόλπο της Συρτής σε συνδυασμό με την ψυχρή κατάβαση από την κεντρική Ευρώπη και το οργανωμένο χαμηλό στην Αδριατική θάλασσα θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη με μικρά διαλείμματα και θα χαρίσει υψηλά ποσά βροχής που τόσο ανάγκη έχει η γη μας. 

 

*Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους με υγεία όσοι παρευρεθείτε στον 35ο κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας !!

 

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

Σχόλια   

 
+1 #1 michail 11-11-2017 20:54
Καλή επιτυχία Θωμά! Φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον το διάστημα βράδυ Κυριακής-ξημερώ ματα Δευτέρας για την Αττική και όχι μόνο... Στις επάλξεις όλη την εβδομάδα!
Παράθεση
 
 
+1 #2 Pindos man 11-11-2017 21:25
Μπραβο Θωμα,αποκτα ενδιαφερον πια ο καιρος!
Παράθεση
 
 
+1 #3 makis2 12-11-2017 18:23
αχ θωμα μαλλον παμε για μεγαλες μουφες την βδομαδα αυτη. δε μας θελει με τιποτα φετος.
Παράθεση
 
 
#4 Thomas_M. 13-11-2017 01:53
Στο τέλος θα φανούν όλα!! Μέχρι τότε...υπομονή !!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση