Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 169 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Βροχερή εκκίνηση της εβδομάδας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Βροχερή εκκίνηση της εβδομάδας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε πρόσφατο άρθρο (βλ. εδώ), αναμένεται μια άκρως φθινοπωρινή εβδομάδα στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν κατά περιόδους όλες τις περιοχές της χώρας, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αναμένονται ιδιαίτερα ποσοτικά και ποιοτικά αξιόλογα φαινόμενα. Κι επειδή ένας εχθρός μιας σωστής προσέγγισης του καιρού είναι η βιασύνη, ας προχωρήσουμε βήμα-βήμα και ας δούμε τι καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες και μέσα στη Δευτέρα.

Screenshot 46

Επόμενες ώρες

Ψυχρή λίμνη που έχει αποκοπεί στον κόλπο της Σύρτης εξασθενεί και κινείται σταδιακά από ΝΔκά προς ΒΑκά προς το νότιο Αιγαίο. Στα ΒΑκά κράσπεδα του συστήματος αναμένεται τις επόμενες ώρες να δημιουργηθεί μια ζώνη έντονων φαινομένων που θα σαρώσει μέσα στη νύχτα και αύριο διαδοχικά την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Τα ΒΔκά τμήματα θα επηρεαστούν κυρίως τις βραδινές ώρες από το νέο βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να δημιουργηθεί πάνω από την Ιταλία.

gfs-0-12

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

mon-13-nov-17

 
Ήδη από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες βροχές και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να δημιουργηθούν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης κινούμενες ΒΑκά. Έτσι το ξημέρωμα της Δευτέρας θα βρει την κεντρική και νότια Πελοπόννησο, τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη σε κλοιό τοπικά έντονων φαινομένων. Μέσα στο πρωί η ζώνη των φαινομένων θα επεκταθεί επηρεάζοντας την ανατολική Στερεά (κυρίως Αττική και νότια Εύβοια), τις Κυκλάδες και το μεσημέρι και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αυτά θα εξακολουθούν να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα αλλά μέχρι το απόγευμα θα έχουν εξασθενήσει και περιοριστεί σημαντικά. Στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά (πλην της Πελοποννήσου δηλαδή) ο καιρός από το πρωί θα είναι άστατος με τοπικές μπόρες, ενώ από το απόγευμα και μετά αναμένεται γενίκευση των φαινομένων λόγω της προσέγγισης του χαμηλού βαρομετρικού στην Ιταλία. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και λίγα ασθενή φαινόμενα, τα οποία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ίσως έχουν για λίγο αυξημένη ένταση.
 
Η θερμοκρασία χωρίς σημαντική μεταβολή από τον καιρό των τελευταίων ημερών.
 
Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα είναι ΝΔκοί ισχυροί σε Ιόνιο και Αιγαίο, με εντάσεις στα 5-7 bf κατά βάση, τοπικά ακόμη και 8 bf. Προς το βράδυ αναμένεται εξασθένιση και στροφή τους σε ΝΔκούς.
 
Επιμέλεια: Μιχαήλ Καρδαμάκης (michail)

Σχόλια   

 
+2 #1 Pindos man 12-11-2017 23:40
Μπραβο Μιχαλη,καλη επιτυχια
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση