Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 132 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04182024

Last updateΤε, 17 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Η κακοκαιρία της εβδομάδας φτάνει στο τέλος της - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 19/11/2017

Η κακοκαιρία της εβδομάδας φτάνει στο τέλος της - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 19/11/2017



Φτάνουμε προς τη λήξη αυτής της εβδομαδιαίας κακοκαιρίας.  Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών στη Μάνδρα ανήλθε στους 19 και υπάρχουν ακόμα 3 αγνοούμενοι.
Η κακοκαιρία που προκάλεσε σε ορισμένες περιοχές ανεπανόρθωτα προβλήματα , όπως στη δυτική Αττική , αναμένεται να εξασθενήσει από το απόγευμα - βράδυ της Κυριακής δίνοντας τη θέση της σε μια νέα διαταραχή που θα μας επηρεάσει τη Δευτέρα με τοπικές βροχές στα πεδινά της βόρειας και ανατολικής Ελλάδας αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές ή και ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας και της Θράκης καθώς αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Η σύντομη αλλαγή δεν θα διαρκέσει παραπάνω από 24 ώρες και έτσι ο καιρός από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη θα βελτιωθεί και ο καιρός θα διατηρηθεί καλός έως και λίγο πριν το τέλος του μήνα λόγω εγκατάστασης αντικυκλωνικού πεδίου πάνω από τα Βαλκάνια.


Αναλυτικά η πρόγνωση για τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος:
ellada-19-11-2017

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , στα Δωδεκάνησα , στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.  Παράλληλα ισχυρές βροχές αναμένεται να πλήξει το κυκλωνικό σύστημα τις περιοχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδας , της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και των νήσων: Κεφαλλονιά - Λευκάδα - Ζάκυνθο τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης με λίγες παροδικές βροχές και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Μέσα στη διάρκεια της ημέρας , το κυκλωνικό σύστημα αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα επηρεάζονται τη κεντρική και πιθανώς την ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια , τη Θεσσαλία , τις Σποράδες και τη νότια Χαλκιδική με σύντομες αλλά πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις. Το εν λόγω σύστημα το απόγευμα και μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστεί στο βόρειο Αιγαίο και θα επηρεάσει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη πιθανότατα με την ίδια ένταση.

Τη νύχτα ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα παραμείνει άστατος με παροδικές βροχές ή και λίγες σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως τα 6 Μποφώρ και στο Αιγαίο από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 Μποφώρ.
Από αργά τη νύχτα οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά.

Επισημαίνεται πως λόγω της ιδιαίτερης τροχιάς του κυκλωνικού συστήματος , ενδεχομένως οι ριπές των ανέμων να φτάσουν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τα 8 με 9 Μποφώρ μέσα στη διάρκεια της Κυριακής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τη νύχτα θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα.

Αττική:

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός στην Αττική , περισσότερο στα δυτικά και βόρεια του νομού όπου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες προς τις μεσημβρινές ώρες. Στα ανατολικά - νοτιοανατολικά του νομού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με διάσπαρτες νεφώσεις.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Σταδιακά και από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο άνεμος θα αλλάξει κατέυθυνση και η ένταση θα ενισχυθεί στα 6 με 7 Μποφώρ , πρώτα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και έπειτα σε βορειοδυτικές διευθύνσεις. Πιθανόν στον Κορινθιακό κόλπο να φτάσουν τα 8 με 9 Μποφώρ. 


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στα ανατολικά του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση . Τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Δευτέρας το κρύο θα αρχίσει να γίνεται πιο αισθητό.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση