Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 205 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Χειμωνιάτικη μεταβολή "Express" με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα βόρεια - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 20/11/2017

Χειμωνιάτικη μεταβολή "Express" με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα βόρεια - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 20/11/2017

gale-waves

Νέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και μέσα στη διάρκεια της Δευτέρας , η οποία θα έχει αμιγώς χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά και σύντομης διάρκειας.

Το νέο βαρομετρικό σύστημα έρχεται από τα βόρεια και αναμένεται να ρίξει τον υδράργυρο αρκετούς βαθμούς σε όλη τη χώρα με το κρύο να γίνεται αισθητό σε όλη τη χώρα αλλά πολύ περισσότερο σε κεντρική - ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα και σε σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο από τα ορεινά τμήματα , ενώ θα χιόνια θα πέσουν και στα κεντρικά ορεινά τμήματα. Παράλληλα η σημαντική ενίσχυση των βοριάδων πιθανόν να προκαλέσει κάποια εμπόδια στα ακτοπλοϊκα δρομολόγια καθώς αναμένονται στο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά τα 9 Μποφώρ το μεσημέρι και το απόγευμα.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

ellada-20-11-2017


Νεφώσεις με παροδικές βροχές θα σημειωθούν σε Μακεδονία και Θράκη. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά άνω των 900-1000μ.  Πιθανότητα για χιονοπτώσεις σε χαμηλότερο υψόμετρο έως και τα 700-800μ. σε δυτική Μακεδονία. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα αρχικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σε Θεσσαλία - κεντρική / ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άνω των 1000-1200μ.

Αρκετά άστατος αναμένεται ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βροχές και παροδικές καταιγίδες , τοπικά ισχυρές , στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Λίγες τοπικές βροχές και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σε δυτική Ελλάδα όπου μετά το μεσημέρι και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι ενισχύονται σημαντικά στα πελάγη και θα φτάσουν τοπικά τα 8 Μποφώρ στο Ιόνιο και τα 8 με 9 Μποφώρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα κατά 6 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στην Αττική το πρωί. Τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί πρόσκαιρα με βροχοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού αλλά και εντός του λεκανοπεδίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα από τα 1200μ. και άνω.  Βελτίωση του καιρού τη νύχτα.

Οι άνεμοι αρχικά από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ και από το βράδυ σε βόρειους με ενίσχυση στα ανατολικά έως τα 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση


Θεσσαλονίκη:
Νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές περιμετρικά του νομού και λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις , ισχυροί έως πολύ ισχυροί μέχρι 7 Μποφώρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση



Από τη Τρίτη έως και το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με επιστροφή του υδραργύρου στις κανονικές για την εποχή τιμές και την εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη.



Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση