Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 160 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Κακοκαιρία τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα με βροχές - καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 27/11/2017

Κακοκαιρία τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα με βροχές - καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 27/11/2017

gfs z500 mslp eu 5-26-11-2017

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένη κακοκαιρία στη χώρα μας από απόψε τη νύχτα και κυρίως μέσα στη διάρκεια της Δευτέρας , με βροχές - καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα άνω των 1500-1600μ.

Το βαρομετρικό σύστημα δεν θα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 36 ωρών και ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί προσωρινά από τη Τρίτη το μεσημέρι.

Αναλυτικά για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος:
ellada-27-11-2017

Ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση στη δυτική Ελλάδα (δυτική Πελοπόννησος - δυτική Στερεά Ελλάδα / Ήπειρος) και τα νησιά του Ιονίου από το απόγευμα - βράδυ της Κυριακής (26/11) με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν τοπικά έντονο χαρακτήρα συνοδεία καταιγίδων. Μέσα στη διάρκεια της νύχτας και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα - ανατολικότερα και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Πελοπόννησο - Στερεά Ελλάδα / Εύβοια - Θεσσαλία - Μακεδονία - Κυκλάδες - Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα και η Θράκη. Επισημαίνεται πως οι καταιγίδες αναμένεται να εμφανιστούν κυρίως στα γεωγραφικά διαμερίσματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους να είναι έντονες σε δυτική Στερεά Ελλάδα - Πελοπόννησο - Ήπειρο - Μακεδονία  και από το μεσημέρι και μετά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα και Θράκη.

Μερική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα και τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια - βορειοδυτικά τμήματα. Παροδικές βροχοπτώσεις με πιθανότητα εξάρσεων σε μορφή μπόρας αναμένεται τη νύχτα στα δυτικά.

Σημαντικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής - κεντρικής Ελλάδας από υψόμετρο 1300-1500μ. και άνω.
Χαμηλότερο υψόμετρο χιονόπτωσης θα παρατηρηθεί στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα κατέλθουν έως τα 700-800μ. Στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα έως τα 800-1000μ. υψόμετρο

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ και γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι τοπικά τα 7 Μποφώρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια.

attiki-27-11-2017
Αττική:
Νεφελώδης - βροχερός καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νομό με συνοδεία σποραδικών καταιγίδων , πιθανόν έντονων στα κεντρικά - ανατολικά και νότια τμήματα του νομού. Ο ίδιος καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος - βροχερός τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση και περιορισμός των φαινόμενων το μεσημέρι και προς το απόγευμα. Τη νύχτα αναμένονται νεφώσεις που πιθανόν μετά τα μεσάνυχτα να δώσουν τοπικά φαινόμενα στη δυτική και βόρεια Αττική και πιθανόν εντός του λεκανοπεδίου.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι τα 6 Μποφώρ , τοπικά στον Ευβοϊκό κόλπο και τα 8 Μποφώρ. Μέσα στο μεσημέρι και προς το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς μέχρι τα 6 Μποφώρ. Τη νύχτα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τη νύχτα.


Θεσσαλονίκη:
Άστατος - βροχερός καιρός στη συμπρωτεύουσα μέχρι τις απογευματινές ώρες. Πιθανόν οι βροχοπτώσεις να είναι έντονες στα βόρεια - βορειοδυτικά του νομού. Αργά το απόγευμα και μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ θα παραμείνει νεφελώδης ο ουρανός.

Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους - βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά έως τα 7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ιδιαίτερα αισθητή πτώση με την είσοδο του βαρδάρη από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση