Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 195 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο - Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι - Bροχές + Χιόνια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 9-10/12/2017

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο - Ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι - Bροχές + Χιόνια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 9-10/12/2017

gfs z500 mslp eu 7-09-12-2017

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά την ενίσχυση των νοτιοδυτικών ανέμων στα πελάγη και τη στεριά , τις έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα (από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα) και τις χιονοπτώσεις σε δυτικά - κεντρικά και βόρεια.

fronts-10-12-2017  fronts-10-12-2017b
Η κύρια δαταραχή στη περιοχή της Σκανδιναβίας όπου θα επεκταθεί νοτιότερα έως και τα Βαλκάνια και θα δημιουργήσει δευτερεύουσες διαταραχές είναι και η αιτία της αλλαγής του καιρού.
Η σύντομη αυτή αλλαγή θα διαρκέσει έως και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η οποία στο τέλος της θα επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα , τις Κυκλάδες , τη Κρήτη  , την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Αναλυτικά ο καιρός για το Σαββατοκύριακο:

ellada-09-12-2017
Σάββατο - 09/12/2017
Νεφελώδης θα είναι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα με λίγες τοπικές βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα επηρεάσουν σημαντικά την Ήπειρο , τη δυτική Στερεά Ελλάδα τα κεντρικά και βόρεια νησιά του Ιονίου και τη δυτική Μακεδονία με έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες. Σημαντικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της δυτικής - κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας ενώ τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία θα κατέβουν χαμηλότερα και θα χιονίσει τοπικά έως και τα ημιορεινά τμήματα μεταξύ 500-700μ.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο , τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και τη κεντρική Μακεδονία ενώ μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα με πιο περιορισμένη ένταση.
Στα Δωδεκάνησα και τα ορεινά της Κρήτης θα υπάρχουν νεφώσεις που ίσως δώσουν κάποιες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σε Ιόνιο και Αιγαίο με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα και μέσα στη νύχτα στα 6 με 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα σε ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.


Αττική:
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Τη νύχτα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στο νομό.

Οι άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ και τη νύχτα έως 7 Μποφώρ στο Σαρωνικό και Ευβοϊκό κόλπο.

Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως αργά το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ με ενίσχυση το απόγευμα και το βράδυ έως τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση