Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 177 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση ..και στο βάθος Χειμώνας! Ανάλυση της κακοκαιρίας του Σ/Κ και εκτίμηση καιρού για την επόμενη εβδομάδα (16-23/12/2017)

..και στο βάθος Χειμώνας! Ανάλυση της κακοκαιρίας του Σ/Κ και εκτίμηση καιρού για την επόμενη εβδομάδα (16-23/12/2017)

DSC00816

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι ιδιαίτερα καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με κάποιες βροχές να επιμένουν παρ'όλα αυτά στα δυτικότερα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως των τελευταίων ημερών είναι οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι περίπου και το Σάββατο, μέρα η οποία θα πρέπει να επηρεαστεί η χώρα μας από μια σχετικά σύντομη αλλά σοβαρή κακοκαιρία. Η θερμοκρασία σταδιακά θα παρουσιάσει πτώση και από την νέα εβδομάδα θα κάνει αρκετό κρύο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια το οποίο κατά διαστήματα θα είναι τσουχτερό και θα συνοδεύεται και από τοπικά φαινόμενα. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. 

Ξεκινώντας από το Σάββατο, η ημέρα αρχικά θα ξεκινήσει με συννεφιά κυρίως στα δυτικά η οποία θα δώσει αρχικά ασθενείς βροχές, ίσως λίγο πιο έντονες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Πριν το μεσημέρι όμως η κακοκαιρία αναμένεται να γίνει πολύ σοβαρή αφού θα εκδηλώνονται ισχυρές και πιθανόν πολύ ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα δείχνουν να επηρεάζουν ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας δίνοντας σχεδόν παντού αξιόλογες βροχές με τα πιο έντονα φαινόμενα να μένουν στα δυτικότερα τμήματα. Μέχρι την νύχτα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρική και βόρεια χώρα καθώς επίσης και στα δυτικά (πιο εξασθενημένα στα δυτικά παρ'όλα αυτά θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται βροχές) και τα πιο έντονα να περιορίζονται στην Θράκη. Σφοδροί νοτιάδες αρχικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και έπειτα στο Αιγαίο με ένταση που θα φτάνει τα 8b. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά στα δυτικά τα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου Π) η οποία θα δώσει κάποιες βροχές και καταιγίδες που μέχρι το βράδυ θα πρέπει να έχουν σταματήσει. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά και κυρίως από την νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα.

Τώρα όσον αφορά την νέα εβδομάδα αυτή θα ξεκινήσει (και μάλλον έτσι θα τελειώσει) με κρύο αρκετά τσουχτερό στα κεντρικά και βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα να περιορίζονται κυρίως στην Θεσσαλία, την κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την ανατολική Πελ/νησο και την Κρήτη και κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι μορφή θα έχουν τα φαινόμενα αυτά καθώς και την ένταση, πάντως δείχνει πως την Τετάρτη και την Πέμπτη ίσως καταφέρει να χιονίσει σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της Στερεάς Ελλάδας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κρύο που θα μας επισκεφθεί την Δευτέρα θα έχει μεγάλη διάρκεια αφού πολλές περιοχές της κεντροβόρειας χώρας θα έχουν μονοψήφιες μέγιστες τιμές αλλά και αρνητικές την νύχτα και το πρωί ακόμα και στα πεδινά.

Επιμέλεια: Γιάννης Μπουσάκας (greece_12345)




Διαβάστε περισσότερα: http://o-kairos-stin-ellada7.webnode.gr/news/kai-sto-vathos-cheimonas-analysi-tis-kakokairias-toy-sk-kai-ektimisi-toy-kairoy-gia-olokliri-tin-nea-evdomada/

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση