Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 180 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σημαντική επιδείνωση του καιρού το Σ/Κ με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες - Αναλυτική πρόγνωση 16-17/12/2017

Σημαντική επιδείνωση του καιρού το Σ/Κ με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες - Αναλυτική πρόγνωση 16-17/12/2017

weather-rain

Κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές στα δυτικά , κεντρικά και ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα και τους θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάσουν τοπικά τα 9 Μποφώρ αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου.


ecmwf z500 mslp eu 3-16-12-2017
Διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας από τα βορειοδυτικά θα μας επηρεάσει από το πρωί του Σαββάτου πρώτα σε όλα τα δυτικά τμήματα και μέσα στην ημέρα και την υπόλοιπη χώρα με σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων όπου και θα ευνοήσουν τη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης , τις έντονες βροχές στη δυτική Ελλάδα και την επέκταση αυτών στην υπόλοιπη χώρα.


Από την Κυριακή τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να περιορίζονται ανατολικότερα και ο καιρός από τη κεντρική Ελλάδα και νοτιότερα θα βελτιωθεί.


Αναλυτικά ο καιρός για το Σαββατοκύριακο:
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Σάββατο 16/12/2017

ellada-16-12-2017

Αραιές νεφώσεις αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τη βορειοδυτική Ελλάδα όπου αναμένονται λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Μέσα στις πρωινές ώρες ο καιρός θα καταστεί άστατος με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα (Ήπειρος - Επτάνησα - δυτική Πελοπόννησος - δυτική Στερεά Ελλάδα) όπου τα φαινόμενα προς τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Μέσα στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να επηρεαστούν οι περιοχές της Θεσσαλίας , κεντρικής - ανατολική Στερεάς Ελλάδας - Πελοπόννησος , Κυκλάδες , Μακεδονία ενώ αργά το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν ήδη φτάσει σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.
Τη νύχτα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο κυρίως στα δυτικά τμήματα και μέρος των κεντρικών - ανατολικών τμημάτων. 
Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το απόγευμα και τη νύχτα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας - βορειοδυτικής Ελλάδας από τα 1500-1700μ. υψόμετρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως 7 Μποφώρ , τοπικά τα 8 στο νότιο Ιόνιο. Στο Αιγαίο αρχικά από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ και από το απόγευμα θυελλώδεις έως 9 Μποφώρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο (πιθανόν τοπικά τα 10 Μποφώρ στη περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου).

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Αττική:
Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι και προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης σε ολόκληρο το νομό και θα σημειωθεί βροχή με μικρή πιθανότητα καταιγίδας στα νότια του νομού. Τοπικές βροχές κατά τόπους θα σημειωθούν τη νύχτα στα βόρεια και ανατολικά του νομού με παράλληλη βελτίωση στα δυτικά - νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά έως 5 Μποφώρ και από το απόγευμα έως τα 7 με 8 Μποφώρ κυρίως στα ανατολικά / νότια του νομού.  Λιγότερη ένταση του ανέμου στα δυτικά του νομού.

Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα σημειωθεί βροχή έως τις πρώτες βραδυνές ώρες. 

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. Τη νύχτα θα εξασθενήσουν.



Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 17/12/2017

ellada-17-12-2017
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αρχικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης που πιθανόν να σημειωθεί βροχή νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι τοπικά άστατος με λίγες μπόρες το πρωί και το μεσημέρι. Στα νότια ο καιρός θα είναι πιο βελτιωμένος.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4-5 Μποφώρ. Στο Αιγαίο οι ισχυροί νοτιάδες θα παραμείνουν σε ένταση έως τα 8 Μποφώρ στο κεντρικό και βόρειο τμήμα τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες ,ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς έως τα 6 Μποφώρ με τάση περαιτέρω εξασθένησης το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.


Αττική:
Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια του νομού τις πρωινές ώρες. Στη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Παροδικά νεφελώδης καιρός με λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές βροχές από το πρωί έως και το μεσημέρι προβλέπονται για τη συμπρωτεύουσα. Ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους - βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση