Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 206 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 4pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Προσέγγιση κακοκαιρίας από τα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Προσέγγιση κακοκαιρίας από τα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Χαίρετε κυρίες και κύριοι, και χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!

Με εντυπωσιακές καιρικές συνθήκες κύλησε η ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά και η Τρίτη 26/12, με τον καιρό να κάνει διάλειμμα την καταλληλότερη στιγμή, έπειτα από αρκετές ημέρες ψυχρού καιρού στη χώρα μας. Ωστόσο, ο καλός καιρός δεν θα κρατήσει για πολύ, μιας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα διαταραχθεί από τα δυτικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές κατά βάση περιοχές. Αιτία της επιδείνωσης του καιρού θα είναι η δημιουργία κέντρου χαμηλών πιέσεων στον κόλπο της Γένοβας, το οποίο πηδαλιουχούμενο από τη ζωνική κυκλοφορία που επικρατεί στη Γηραιά ήπειρο αναμένεται να εισέλθει στη νότια Αδριατική και το βόρειο Ιόνιο, με τα μέτωπα κακοκαιρίας αυτού να σαρώνουν την ελληνική επικράτεια. 

001

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
00wed-27-dec-17
 
Τα πρώτα σημάδια της νέας κακοκαιρίας εμφανίστηκαν ήδη από την Τρίτη καθώς νεφώσεις μεγάλων υψών κάλυψαν τον ουρανό από τις μεσημβρινές κι έπειτα, με κατεύθυνση προς τα ΒΑκά. Τις επόμενες ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και μέσα στην Τετάρτη αναμένεται να δώσουν κάποια ασθενή κατά βάση φαινόμενα στη δυτική ακτογραμμή και τα νησιά του Ιονίου. Ενδεχομένως στο βόρειο Ιόνιο να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, παρά τη γενικά μη αξιόλογη ένταση, θα έχουν κάποια χρονική συνέχεια, ενώ τις βραδινές ώρες και προς το ξημέρωμα της Πέμπτης αναμένεται να ενταθούν. Μέσα στην Τετάρτη δεν αποκλείονται κάποια πρόσκαιρα διάσπαρτα και ασθενή φαινόμενα στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο.
 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι Ν-ΝΔκοί αυξανόμενης έντασης μέσα στην ημέρα. Στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει μέχρι και τα 5-6, τοπικά 7bf, ενώ στο Ιόνιο θα είναι πιο ενισχυμένοι αγγίζοντας τα 8 bf.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή ως προς ελάχιστες και μέγιστες τιμές.
 
* * *
 
Επιμέλεια: Μιχαήλ Καρδαμάκης (michail)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση