Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 201 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Χαλάει ο καιρός την Τετάρτη και από τα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 10/01/2018

Χαλάει ο καιρός την Τετάρτη και από τα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος - 10/01/2018

gfs z500 mslp eu 5-10-01-2018

Παραμένει ο υγρός και νεφελώδης καιρός και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στη χώρα μας με την έναρξη βροχοπτώσεων από τις απογευματινές - βραδυνές ώρες στη δυτική Ελλάδα και μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας αναμένεται να κάνει την διέλευση της πάνω από τον Ελλαδικό χώρο από τη νύχτα της Τετάρτης έως και το πρωί της Πέμπτης σε συνδιασμό με το αβαθές βαρομετρικό χαμηλό ανοιχτά του Ιόνιου πελάγους και θα προκαλέσει μια μέτρια επιδείνωση του καιρού.


Αναλυτικά για την Τετάρτη:

ellada-10-01-2018
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος:

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν το πρωί στα ηπειρωτικά τμήματα. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά αναμένονται βροχοπτώσεις στα Επτάνησα , τη δυτική Ελλάδα (δυτική Στερεά Ελλάδα - Ήπειρο - δυτική / νοτιοδυτική Πελοπόννησο) όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες τις βραδυνές ώρες. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα βρέξει στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου , της Στερεάς Ελλάδας ενώ θα αρχίσει να βρέχει και σε Θεσσαλία και Κυκλάδες.  Άστατος θα παραμείνει ο καιρός τη νύχτα στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ (τοπικά 7 στα ανοιχτά του πελάγους). Στο Αιγαίο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ και από τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


Αττική:
Νεφελώδης (μουντός) και υγρός καιρός αναμένεται στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.  Τη νύχτα αναμένεται σταδιακή επιδείνωση με έναρξη βροχοπτώσεων και πιθανή καταιγίδα στα κεντρικά και νότια του νομού προς τα μεσάνυχτα. 

Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά. 

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή και θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Υγρός και νεφελώδης καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες στον Θερμαϊκό κόλπο και τα ανατολικά ηπειρωτικά του νομού.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση