Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 135 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - ενίσχυση των βοριάδων και επιλεκτικά φαινόμενα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23/01/2018

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - ενίσχυση των βοριάδων και επιλεκτικά φαινόμενα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23/01/2018

Ραγδαία πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία σε κεντρική - ανατολική και βόρεια Ελλάδα μέσα στη διάρκεια της Τρίτης από βαρομετρικό χαμηλό μέσης τροπόσφαιρας που θα κινηθεί από την ανατολική Ευρώπη , νότια προς τα Βαλκάνια και παράλληλα θα ενισχύσει τους βορείους ανέμους στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τα 8-9 Μποφώρ.

gfs z500 mslp eu 6-22-01-2018

Το εκτεταμένο αντικυκλωνικό πεδίο από τη δυτική Ευρώπη έως και λίγο πάνω από τα Βαλκάνια θα προκαλέσει την κάθοδο των ψυχρών αερίων μαζών μέσα στη Τρίτη αλλά και σε συνδιασμό με το προηγηθέν βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο θα προκαλέσει και την ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Παράλληλα η μικρής έκτασης διαταραχή που ξεκίνησε από την κεντροανατολική Ευρώπη και θα καταλήξει στη χώρα μας το βράδυ της Τρίτης , θα δώσει σποραδικά φαινόμενα βροχοπτώσεων ή χιονόνερου στα πεδινά τμήματα με πιθανότητα να εμφανιστούν οι χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας , στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου και σε τμήματα της Θεσσαλίας και λιγότερο σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά ο καιρός για την Τρίτη 23/01/2017:

ellada-23-01-2018a


Αραιές νεφώσεις που θα είναι περισσότερες μέσα στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα Επτάνησα και τη δυτική Ελλάδα. Από τις απογευματινές ώρες και μετά ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης σε Θεσσαλία - κεντρική και τμήματα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας , στη βόρεια Πελοπόννησο όπου αρχικά θα σημειωθέι βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά / ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

ellada-23-01-2018b

Αργά τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας , στην κεντρική και ανατολική Θεσσαλία από τα 300-400μ. και άνω.  Τη νύχτα επίσης θα σημειωθούν βροχές στη δυτική και νότια Πελοπόννησο με πιθανότητα καταιγίδας.
Σποραδικά φαινόμενα ασθενούς χιονόπτωσης ή χιονόνερου θα έχουν τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας κυρίως τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 6 Μποφώρ μέσα στη διάρκεια της ημέρας με τάση ενίσχυσης τη νύχτα μέχρι τα 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Μερικός παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα της Τρίτης και νωρίς το πρωί της Τετάρτης.



Αττική:

prognosi-attiki-23-01-2018a


Νεφελώδης προβλέπεται να είναι ο καιρός στην Αττική στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με πιθανότητα για λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νότια του νομού. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα έως τα 800-1000μ. υψόμετρο.

prognosi-attiki-23-01-2018b

Μέσα στις νυχτερινές ώρες αναμένεται μερική υποτροπή του καιρού που θα είναι περισσότερο θεατή στα βόρεια - βορειοδυτικά και δυτικά του νομού και θα σημειωθεί χιονόνερο με πιθανότητα εναλλαγών χιονόπτωσης έως και τα πεδινά τμήματα των προαναφερθέντων σημείων σε υψόμετρο 400-600μ. . Ικανοποιητική χιονόπτωση θα υπάρξει σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα έως και τα 400-500μ. υψόμετρο. Στα ανατολικά και νότια τμήματα του καιρού ο καιρός θα συνεχίσει να είναι νεφελώδης χώρις κάποια εκδήλωση φαινομένου.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής δεν αποκλείεται να υπάρξει παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια - βορειοδυτικά προάστια αργά τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα έως και τα 8 Μποφώρ κυρίως στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει το θερμόμετρο τους 10 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Λίγες παροδικές νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε ημιορεινές ή και ημιπεδινές περιοχές (300-500μ υψόμετρο) στα ανατολικά τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή τπώση.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση