Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 121 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Αφρικάνικη σκόνη - Λασποβροχές και ισχυροί νοτιάδες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 7/02/2018

Αφρικάνικη σκόνη - Λασποβροχές και ισχυροί νοτιάδες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 7/02/2018

sat24-06-02-2018-image


Καιρός "Απριλίου" αναμένεται ο καιρός της Τετάρτης στην Ελλάδα με την μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης από τη Σαχάρα προς τα Βαλκάνια και τις λασποβροχές στις περιοχές που θα διαβάσετε πιο κάτω.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αλγερία κινείται αργά ανατολικά - βορειοανατολικά προς την Ιταλία και ήδη έχει προκαλέσει την μεταφορά της σκόνης προς τα μέρη μας. Παράλληλα το ίδιο το χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και σκόρπιες λασποβροχές στα υπόλοιπα τμήματα.


Αναλυτικά ο καιρός για την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ellada-07-02-2018


Νεφώσεις με τοπικές βροχές / λασποβροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Κρήτη , τις Κυκλάδες , τα Δωδεκάνησα , τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα ως επί το πλείστον και θα επηρεάσουν μέχρι και το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Στη δυτική Ελλάδα αρχικά ο καιρός θα είναι καλός με διάσπαρτες νεφώσεις όμως αναμένεται σημαντική επιδείνωση από τις μεσημβρινές / απογευματινές ώρες και μετά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο , την Ήπειρο , τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Μακεδονία. Πιθανόν να σημειωθεί χαλαζόπτωση τη αργά το απόγευμα και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο , τη δυτική Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Βροχές θα επηρεάσουν και τη κεντρική Μακεδονία τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως τοπικά θυελλώδεις από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο με ένταση έως τα 8-9 Μποφώρ τοπικά. Στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά έως τα 5-6 Μποφώρ και από το μεσημέρι αναμένεται σημαντική ενίσχυση έως και τα 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.


Αττική:

Μερική ηλιοφάνεια με διάσπαρτες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθεί παροδική λασποβροχή. Από τις πρώτες βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ και από το απόγευμα νότιοι έως 5 Μποφώρ με τάση εξασθένησης από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου


Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια αναμένεται για τη Θεσσαλονίκη. Πιθανότητα λίγων τοπικών λασποβροχών το απόγευμα. Τη νύχτα βροχή / λασποβροχή θα σημειωθεί στο νομό με βελτίωση αργά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης.

Οι άνεμοι από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση