Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 141 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Τρίτη 13/2 - Πέμπτη 15/2 + Τάση Για το 3ήμερο Της Αποκριάς

Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Τρίτη 13/2 - Πέμπτη 15/2 + Τάση Για το 3ήμερο Της Αποκριάς

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΠΑΤΡΑΣ ΤΡΙΤΗ 13 - ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ + ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 

13131257 842888975821166 4315930276289235903 o 1

Δυο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα μας αυτή την εβδομάδα.Το πρώτο θα μας απασχολήσει το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη και το δεύτερο το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, κυκλογένεση αναμένεται να λάβει χώρα στην περιοχή της Αδριατικής θάλασσας και μέσα στην Τρίτη το δημιουργηθέν βαρομετρικό χαμηλό να μας επισκεφθεί από το βορειοδυτικά ευνοώντας την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων κυρίως στα δυτικά το βόρεια και στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου.Κατά την διάρκεια της Τετάρτης, το χαμηλό αυτό θα κινηθεί εξασθενημένο ανατολικότερα, αποχωρώντας έτσι από τον Ελλαδικό χώρο.

ECM1 24 copy copy copy copy


ECM1 48 copy copy copy copy


Την ίδια στιγμή όμως μια νέα ύφεση αναμένεται να δημιουργηθεί ανοιχτά των κεντρικών τμημάτων του Ιονίου, η οποία θα κινηθεί προς την δυτική Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη επιδεινώνοντας εκ νέου τον καιρό σχεδόν σε όλη την χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Λιγότερο φαίνεται να επηρεάζονται τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας (ανατολικότερα τμήματα Θράκης). 

ECM1 72 copy copy copy copy

Η ύφεση αυτή αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα-νοτιοανατολικότερα μέσα στην Παρασκευή προς την περιοχή του Αιγαίου πελάγους και μέχρι τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου να αποχωρήσει από την χώρα μας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρίτη 13/2:Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν και στην δυτική Στερεά, ενώ και η δυτική Πελοπόννησος θα επηρεαστεί από τις αργά μεσημβρινές - πρώτες απογευματινές ώρες της ημέρας.Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσει τους 10-11oC στα βορειοδυτικά και τους 13-14oC στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί αρχικά στα 4-5 με γρήγορη ενίσχυση όμως στα 7-8bf.

Τετάρτη 14/2:Αρχικά θα εξακολουθήσουν οι καιρικές συνθήκες της Τρίτης.Αναμένεται, όμως, πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων σε όλα τα δυτικά μέσα στις πρωινές ώρες η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα-νωρίς το βράδυ.Δεν αποκλείεται πάντως να εκδηλωθούν μέσα σε αυτό το διάστημα κάποιες μικρής διάρκειας μπόρες κατά τόπους στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο φαινόμενα τα οποία δεν θα έχουν βέβαια καμία σχέση με τα προηγηθέντα.Εκ νέου επιδείνωση, αναμένεται από το βράδυ αργά και από τα βορειοδυτικά με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα.Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 6-7bf.Σταδιακά,όμως θα εξασθενήσουν για να στραφούν σε νοτιοδυτικούς από νωρίς το βράδυ με ανάλογες εντάσεις.

Πέμπτη 15/2:Κακοκαιρία σε όλα τα δυτικά με βροχές και ισχυρές κατά τόπους και κατά περιόδους καταιγίδες.Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10-11oC κατά μέσον όρο στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, με τους ανέμους να πνέουν στο νότιο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 6-7bf, ενώ στα βόρεια τμήματά του από νότιες-νοτιοανατολικές με ανάλογες εντάσεις. Μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσουν εξασθένιση για να στραφούν από το απόγευμα και μετά σε βορειοδυτικούς οι οποίοι δεν αποκλείεται να αγγίξουν τις βραδυνές ώρες τα 7-8bf.

Χιονοπτώσεις αξιόλογες το τριήμερο αυτό σε όλα τα ορεινά της δυτικής και τοπικά στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Τρίτη 13/2: Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχοπτώσεις πιθανόν τοπικά ισχυρές.Τα φαινόμενα αναμένονται αρχικά τις μεσημβρινές ώρες να είναι ασθενή με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εντοπίζεται αργά το απόγευμα και το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-12 το πολύ 13oC και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα 5-6bf.Στην περιοχή του Ρίου δεν αποκλείονται 7-8bf τις βραδυνές ώρες.

Τετάρτη 14/2: Αρχικά αναμένεται να συνεχιστούν τα φαινόμενα στην πόλη με σταδιακή ύφεσή τους όμως κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών και βελτίωση του καιρού για το υπόλοιπο της ημέρας.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8-11oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 4-5 και στο Ρίο τα 6bf.

Πέμπτη 15/2:Βροχερό το σκηνικό του καιρού στην πόλη κατά περιόδους μέχρι και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή με τους ανέμους να πνέουν νότιοι 3-4 και στην περιοχή του Ρίου 5bf

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις αυτές θα απασχολήσουν την ορεινή ζώνη του ν.Αχαιας καθ'όλη την διάρκεια του παραπάνω 3ημέρου παράλληλα με τις βροχοπτώσεις και θα αφορούν υψόμετρα άνω των 1000-1200 μέτρων.

Τάση έως το 3ήμερο της Αποκριάς:Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ο καιρός να βελτιώνεται ουσιαστικά στην δυτική χώρα την Παρασκευή και το Σ/Κ να κυλά χωρίς φαινόμενα, με εξασθένιση των ανέμων στο Ιόνιο και με άνοδο της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 14-16oC κατά Μ.Ο. στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Ελλάδας.Ωστόσο, για την Κ.Δευτέρα τα προγνωστικά στοιχεία παραμένουν ακόμη σχετικά ασαφή με την πιθανότητα για εκ νέου βροχοπτώσεις να εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο.


Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης 
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση