Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 183 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Με καλό καιρό η έξοδος για το τριήμερο - Τοπικές βροχές τα Κούλουμα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 17-19/02/2018 + Τάση επόμενων ημερών

Με καλό καιρό η έξοδος για το τριήμερο - Τοπικές βροχές τα Κούλουμα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 17-19/02/2018 + Τάση επόμενων ημερών

kite-badweather


Απομακρύνεται σιγά σιγά η κακοκαιρία της Πέμπτης που μας επηρέασε με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Ο καιρός βορείου ρεύματος στην ανατολική Ελλάδα θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες διατηρώντας το θερμόμετρο σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για την εποχή. 

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρο τη χώρα. Η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει με ηλιοφάνεια και ανέμους στο Αιγαίο που θα φτάνουν έως τα 7 Μποφώρ με τάση εξασθένησης προς το τέλος της ημέρας.
Την Κυριακή ο καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που θα γίνουν πυκνότερες από τις μεσημβρινές ώρες και μετά χωρίς να υπάρχει υποψία εκδήλωσης φαινομένων.
Τη Καθαρά Δευτέρα ο καιρός φαίνεται πως θα τα χαλάσει κυρίως για όσους επιθυμήσουν να πετάξουν χαρταετό στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα.




Αναλυτικά ο καιρός για το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας:


ellada-17-02-2018
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Σάββατο 17/02/2018
Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά θα υπάρξουν στα κεντρικά - ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Αραιές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στις μέγιστες τιμές. Αισθητό κρύο τη νύχτα στα ηπειρωτικά.


Αττική:
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το πρωί και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφώρ. Τοπικά στα ανατολικά / νοτιοανατολικά του νομού και τα 8 Μποφώρ

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια στη συμπρωτεύουσα με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ellada-18-02-2018
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Κυριακή 18/02/2018

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα πυκνώσουν στη δυτική Ελλάδα. Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 Μποφώρ με τάση εξασθένησης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Αττική:

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στα ανατολικά του νομού από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με τάση εξασθένησης μέσα στην ημέρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών ομιχλών τις πρωινές ώρες. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας , όπου από τις μεσημβρινές / απογευματινές ώρες και μετά θα γίνουν πυκνότερες. Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ellada-19-02-2018
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Καθαρά Δευτέρα 19/02/2018

Εβδομάδα αξιόλογων βροχοπτώσεων ξεκινάει από ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Η ημέρα που παραδοσιακά θέλει χιλιάδες χαρταετούς στον Ελληνικό ουρανό φαίνεται πως θα μας τα χαλάσει.

Από την αρχή της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις στη δυτική - κεντρική Ελλάδα που μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βροχές αναμένονται σε Πελοπόννησο - Στερεά Ελλάδα - Θεσσαλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παροδικές βροχές στα Επτάνησα , την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί και τις νυχτερινές ώρες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τα 900-1200μ. υψόμετρο.
Στην ανατολική και νότια Ελλάδα ο καιρός θα είναι αρκετά καλύτερος με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ με τάση ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με τάση ενίσχυσης μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Αττική:
Νεφώσεις που θα είναι αυξημένες απο την αρχή της ημέρας αναμένονται στην Αττική με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές ορογραφικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα βόρεια και δυτικά του νομού. Από τις απογευματινές ώρες και μέσα στη νύχτα αναμένονται γενικευμένες βροχοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 Μποφώρ με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Θεσσαλονίκη:
Νεφελώδης καιρός από τις πρωινές ώρες. Παροδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.



***Τάση του καιρού για την νέα εβδομάδα 19-23/02/2018***
Βροχερός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας. Αίτιο αυτής της εξέλιξης θα είναι ένα Μεσογειακό βαρομετρικό χαμηλό δυτικά της Ιταλίας το οποίο θα κινηθεί αργά ανατολικά πάνω από τη χώρα μας και θα προκαλέσει εκτεταμένες βροχοπτώσεις με διάρκεια αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 1200-1400μ. . Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά ενώ οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι ξανά οι νοτιάδες.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση