Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 172 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 4pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 24/02/2018

Έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 24/02/2018

sat24-23-02-2018


Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αύριο το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής - κεντρικής και νότιας Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές / καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.


gfs z500 mslp eu 5-24-02-2018

Στον άνω χάρτη παρατηρούμε τη κυκλοφορία των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη , όπου η Μεσόγειος κατακλύζεται από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά.

gfs T850 eu 5-24-02-2018
Παράλληλα ένα ισχυρό σύστημα από τη Σιβηρία θα μεταφέρει πολικές αέριες μάζες μέσα στο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να εισχωρήσει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο με εξαίρεση τη νοτιοανατολική Ευρώπη προκαλώντας ραγδαία πτώση στη θερμοκρασία , ολικό παγετό σε αρκετές περιοχές αλλά και σφοδρές χιονοπτώσεις στα βόρεια Βαλκάνια , την ανατολική Ευρώπη , τμήματα της κεντρικής και βορειοδυτικής Ευρώπης. Μάλιστα αρκετές πόλεις της ανατολικής - κεντρικής και βόρειας / βορειοδυτικής Ευρώπης θα βρεθούν σε θερμοκρασίες κάτω του μηδέν για τουλάχιστον 3-4 ημέρες. (Θα υπάρξει ανάλυση σε νεότερο άρθρο).

Για τη χώρα μας το συγκεκριμένο πολικό σύστημα αναμένεται να δώσει χιονοπτώσεις την Κυριακή και την Δευτέρα σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές όμως θεωρούμε σχεδόν σίγουρο ότι η εν λόγω πολική εισβολή δεν θα επηρεάσει στο μεγαλύτερο ποσοστό τη χώρα μας παρά μόνο τα βόρεια - βορειοδυτικά.


Αναλυτικά ο καιρός για το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ellada-24-02-2018

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα (Πελοπόννησο - Ιόνιο - Δυτική Στερεά Ελλάδα - Ήπειρο) με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα μέσα στις πρωινές προς μεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικά - βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία , τις Κυκλάδες και έως τις απογευματινές ώρες τη Κρήτη , τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι ενδεχομένως τα φαινόμενα σε Πελοπόννησο - Στερεά Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου / Δωδεκάνησα να είναι έντονα.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της Πελοποννήσου , της Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας και Ηπείρου άνω των 1300-1400μ. 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται να είναι νεφελώδης με παροδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν με εξαίρεση τα δυτικά όπου πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν. Στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση ενώ στο νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις που μέσα στις πρωινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη βόρεια Ελλάδα.


Αττική:

Βροχερός θα είναι ο καιρός από τις πρωινές ώρες με μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί καταιγίδα , κατά τόπους ισχυρή στο λεκανοπέδιο και τη δυτική Αττική. Σύντομη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το μεσημέρι ενώ ξανά άστατος θα γίνει το απόγευμα με παροδικές βροχές ή τοπικές μπόρες στα βόρεια / βορειοανατολικά και δυτικά του νομού. Τη νύχτα ο καιρός θα είναι τοπικά νεφελώδης με ασθενείς βροχές στα βόρεια του νομού. Σχετική βελτίωση στα υπόλοιπα τμήματα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ. Γρήγορα μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση 6-7 Μποφώρ και τις βραδυνές ώρες βορειοδυτικοί 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη νύχτα


Θεσσαλονίκη:
Νεφελώδης αναμένεται ο καιρός στη συμπρωτεύουσα . Βροχή θα σημειωθεί τις πρωινές προς μεσημβρινές ώρες και θα συνεχιστούν έως και τις απογευματινές ώρες παροδικά.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ με εξασθένηση στη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τη νύχτα.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση