Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 131 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Σκόνη και λασποβροχή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 05/03/2018

Σκόνη και λασποβροχή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 05/03/2018

skoni-afriki

Δύο έντονα επεισόδια μεταφοράς σκόνης από την Αφρική προβλέπονται για την νέα εβδομάδα του Μαρτίου. Τη Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη χώρα μας θα είναι η θολή ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα της Αφρικάνικης σκόνης , οι έντονες βροχές και καταιγίδες στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι και μετά αλλά και οι ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο.


dustload-05-03-2018   dustload-05-03-2018b


Αναλυτικά ο καιρός για την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ellada-05-03-2018


Καλός προβλέπεται τις πρωινές ώρες ο καιρός στη κεντρική και νότια Ελλάδα με λίγες αραιές νεφώσεις αλλά θολή ατμόσφαιρα λόγω έντονης μεταφοράς της σκόνης από την Αφρική. Στα κεντροβόρεια αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες με πιθανότητα λίγων τοπικών (λασπο)βροχών.

Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα με προοδευτική πύκνωση νεφώσεων και έναρξη βροχοπτώσεων που μέσα στις απογευματινές και νυχτερινές ώρες θα ενταθούν στη δυτική Πελοπόννησο , τη δυτική Στερεά Ελλάδα , τα νησιά του Ιονίου και τη κεντρική Ελλάδα. Οι βροχές μέσα στο απόγευμα θα επεκταθούν επίσης και στη Θεσσαλία , τη Μακεδονία , τα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η βροχή που θα πέσει θα είναι υπό μορφή λασποβροχής. Τη νύχτα διάσπαρτες καταιγίδες θα απασχολήσουν εκ νέου τη δυτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Στα κεντρικά και νότια ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ τα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα θα υπάρξει σταδιακή μείωση των φαινομένων προς το ξημέρωμα της Τρίτης.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις με σταδιακή ενίσχυση έως τα 7 Μποφώρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς με ένταση 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή με τη μέγιστη να φτάνει τους 22 με 25 βαθμούς στα κεντρονότια τμήματα.



prognosi-attiki-05-03-2018
Αττική:
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και έντονη μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης. Τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν αρχικά λίγες τοπικές λασποβροχές ενώ το απόγευμα έως και τις πρώτες βραδυνές ώρες πάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στη δυτική και βόρεια Αττική. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 Μποφώρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με τάση ενίσχυσης προς τη νύχτα.

Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες ενώ περισσότερες βροχές υπό μορφή λασποβροχής θα σημειωθέι το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση