Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 200 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Απομακρύνεται η σκόνη - Επικράτηση νοτιάδων και βροχών με χαμηλές θερμοκρασίες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23/03/2018

Απομακρύνεται η σκόνη - Επικράτηση νοτιάδων και βροχών με χαμηλές θερμοκρασίες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23/03/2018

oropedio-lasithi-skoni-22-03-2018
Οροπέδιο Λασιθίου:
Πηγή φωτογραφίας: Γιάννης Σιγανός



Πρωτοφανείς εικόνες που προέρχονται κυρίως από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή έζησαν οι κάτοικοι της Κρήτης στο μέγιστο βαθμό σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα από την πολύ έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και μετέτρεψε τον ουρανό σε πορτοκαλί - κόκκινο χρώμα. Έντονη μεταφορά σκόνης υπήρξε και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου μόνο στη βόρεια Ελλάδα το φαινόμενο ήταν ασθενές.

Η σκόνη από την Αφρική θα απομακρυνθεί μέσα στη διάρκεια της Παρασκευής στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Φαίνεται πως το επόμενο διάστημα και λόγω της συνεχούς επικράτησης των νοτιάδων , θα υπάρξουν συχνά τέτοια επεισόδια με το επόμενο "ραντεβού" να πραγματοποιείται την Δευτέρα 26 Μαρτίου (θα υπάρξει αναλυτική πρόγνωση).


Αναλυτικά ο καιρός για την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος:

ellada-23-03-2018


Άστατος θα είναι ο καιρός στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βροχές και σποραδικες καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά Ελλάδα , τη δυτική Θεσσαλία , την Ήπειρο και τη δυτική - βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τοπικά τα φαινόμενα ίσως να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος όμως από τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και μετά θα σημειωθούν βροχές στη Θεσσαλία με πιθανότητα καταιγίδας. Βροχές επίσης και στη κεντρική - ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα όπως και τη Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι - απόγευμα και μετά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου τη νύχτα.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και βροχές από τη νύχτα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας από τα 1300μ. υψόμετρο. Πιθανότητα για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο όπου δεν αποκλείεται να εντοπιστούν έως και τα 700-900μ.



Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 6 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι τα 6-7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα κατά 5-8 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση και στη νότια Ελλάδα.


Αττική:

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν το πρωί στην Αττική. Βαθμιαία το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μπόρες περιμετρικά του λεκανοπεδίου και πιθανόν και στην Αθήνα.
Μερικώς άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφώρ. Τοπικά στη νοτιοανατολική Αττική και τα 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 18 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα αυξηθούν από το μεσημέρι και μετά και θα σημειωθούν βροχές ή και σύντομές σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα αναμένεται για τη συμπρωτεύουσα. Βροχές θα σημειωθούν τοπικά και τις νυχτερινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.


Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση