Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 152 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Συνεχίζεται ο άστατος καιρός το Σ/Κ - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 24-25/03/2018

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός το Σ/Κ - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 24-25/03/2018

kataigida1

Ανοιξιάτικη κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τον Ελλαδικό χώρο με το θερμόμετρο να έχει ήδη παρουσιάσει πτώση έπειτα από το πολύ έντονο κύμα Αφρικανικης σκόνης που μας επηρέασε.

Ο καιρός σε γενικές γραμμές το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου θα χαρακτηριστεί άστατος με βροχές στα πεδινά , χιόνια στα ορεινά της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (πιθανόν και τα ημιορεινά στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο) .
Αιτία της κακοκαιρίας είναι διελεύσεις 2 βαρομετρικών χαμηλών μέσα στις επόμενες 48 ώρες.


Αναλυτικά ο καιρός το Σαββατοκύριακο:

ellada-24-03-2018
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Στη δυτική - νοτιοδυτική Ελλάδα τις επόμενες ώρες ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες (πιθανόν ισχυρές) σε Πελοπόννησο , Στερεά Ελλάδα , Κυκλάδες , Κρήτη και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες θα απασχολήσουν την ανατολική Θεσσαλία

Στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος τις πρωινές ώρες με τοπικές νεφώσεις. Γρήγορα και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται επιδείνωση και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας - Μακεδονίας - Ηπείρου. Πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και τα ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. 

Τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση από τα δυτικά.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφώρ και από τη νύχτα νότιοι με τάση ενίσχυσης. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 Μποφώρ. Στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στα κεντρικά και νότια. Αισθητό κρύο θα υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα


Αττική:

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις θα επικρατήσουν έως και τις μεσημβρινές ώρες. Το απόγευμα αναμένεται αλλαγή του καιρού από τα δυτικά - νοτιοδυτικά και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες σύντομης διάρκειας. Γρήγορη βελτίωση μέσα στη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις μέχρι και το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα. Πιθανότητα για βροχοπτώσεις το απόγευμα και τις πρώτες βραδυνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.



ellada-25-03-2018
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος - Κυριακή 25/03/2018
Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός. Συγκεκριμένα μεταβολή αναμένεται από τα δυτικά μέσα στη διάρκεια της Κυριακής. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη δυτική Ελλάδα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, οι οποίες θα είναι ισχυρές.

Το απόγευμα και τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Πελοπόννησο , δυτική - κεντρική Στερεά Ελλάδα και μέρος της ανατολικής , Θεσσαλία - Ήπειρο και δυτική - κεντρική Μακεδονία και κατα τόπους θα είναι ισχυρά. Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Αρκετά πιο βελτιωμένος ο καιρός σε νησιά ανατολικού Αιγαίου , Δωδεκάνησα , Κυκλάδες - Κρήτη με επικράτηση ηλιοφάνειας και αραιών νεφώσεων.

Επισημαίνεται ότι ευνοείται για μία ακόμη φορά η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Ως εκ τούτου στις περιοχές που θα σημειωθουν φαινόμενα θα παρατηρηθεί λασποβροχή.

Όσον αφορά τις μαθητικές παρελάσεις , φαίνεται πως στο μεγαλύτερο ποσοστό θα διεξαχθούν κανονικά , εκτός από τα νησιά του βορείου Ιονίου , τη δυτική Ήπειρο , τη δυτική Μακεδονία και τμηματα της Θράκης όπου τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές βροχές.


Αττική:
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώνουν όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι θα επικρατήσουν στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθεί λασποβροχή και πιθανότητα σποραδικής καταιγίδας. Νεφελώδης θα είναι ο καιρός έως και τη νύχτα χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν εκ νέου βροχές.

Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ενίσχυσης από το μεσημέρι και μετά στα 5-7 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί περισσότερο βροχερός. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν σημαντικά και θα σημειωθούν καταιγίδες , πιθανόν ισχυρές.

Οι άνεμοι από ανατολικές - νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση