Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 139 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Τελειώνει προσωρινά η αποπνικτική ατμόσφαιρα - Μερική αστάθεια στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 27/03/2018

Τελειώνει προσωρινά η αποπνικτική ατμόσφαιρα - Μερική αστάθεια στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 27/03/2018

Απομακρύνεται σταδιακά προς τη Τουρκία το δεύτερο μεγαλύτερο κύμα σκόνης από τη Σαχάρα που επηρεάζει τις τελευταίες ημέρες τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας. Η επικράτηση των νοτιοδυτικών ανέμων στα πελάγη θα ευνοήσουν την απομάκρυνση της σκόνης σταδιακά μέσα στη διάρκεια της Τρίτης.


Αναλυτικά ο καιρός για την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018:

ellada-27-03-2018


Βελτιωμένος και εμφανώς καθαρός θα είναι ο καιρός στα περισσότερα τμήματα της κεντρικής - ανατολικής και νότιας Ελλάδας με εξαίρεση την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου η Αφρικανική σκόνη θα εξακοληθήσει για λίγο να υφίσταται με σταδιακή απομάκρυνση μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν το πρωί τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική - βόρεια Πελοπόννησο , τη δυτική Στερεά Ελλάδα , τη δυτική Θεσσαλία , τοπικά στη Μακεδονία , τη Θράκη και την Ήπειρο.

Από τις απογευματινές και μέσα στις νυχτερινές ώρες θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις που θα γίνουν πυκνότερες από τα νότια και θα καλύψουν τη Κρήτη , τις Κυκλάδες , την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο όπως και τη Στερεά Ελλάδα.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ και στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται καλός καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας με λίγες τοπικές νεφώσεις. Πυκνότερες νεφώσεις αναμένονται αργά το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ και στα δυτικά από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και η μέγιστη θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας με λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μπόρες περιμετρικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο , θα φτάσει τους 15-17 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση