Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 192 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Μετεοπορεία Μεγάλης.Εβδομάδας Για Την Δυτική Ελλάδα & Την Πάτρα

Μετεοπορεία Μεγάλης.Εβδομάδας Για Την Δυτική Ελλάδα & Την Πάτρα

Μετεοπορεία Μεγάλης Εβδομάδας Για Την Δυτική Ελλάδα & Την Πάτρα



29572858 1397523900357668 1523170029269744157 n




Μετά την πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού σήμερα, Κυριακή στην δυτική-βορειοδυτική και βόρεια χώρα εξ'αιτίας της βορειοανατολικής μετατόπισης ενός βαρομετρικού χαμηλού εντός της τροπόσφαιρας της Βαλκανικής χερσονήσου, ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται.Αυτό καθώς η χώρα μας αναμένεται να βρεθεί υπό την επίδραση πεδίου υψηλών βαρομετρικών πιέσεων (αντικυκλωνικού πεδίου) από αύριο Μ.Δευτέρα έως και την Μ.Πέμπτη


gfs 0 54 copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Μέσα στην Μ.Πέμπτη, όμως,ψυχρή λίμνη αναμένεται να δημιουργηθεί στον θαλάσσιο χώρο της Αδριατικής θάλλασσας.Μέσα στην Μ.Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αυτή αναμένεται να αποκτήσει μια νότια-νοτιοανατολική πορεία προς την Ελλαδα και στην πορεία της αυτή να αποκοπεί από την γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία.Όντας αποκομμένη θα στροβιλίζεται πάνω από την περιοχή μας προκαλώντας φαινόμενα αστάθειας (βροχές και σποραδικές καταιγίδες) σε μεγάλο μέρος της χώρας, κατά κύριο λόγο, το διήμερο Μ.Παρασκευής & Μ.Σαββάτου.

gfs 0 120 copy copy copy copy

Αυτό που δεν μπορεί να διευκρινιστεί με βεβαιότητα ακόμη είναι η τροχιά που θα ακολουθήσει αυτή η ψυχρή λίμνη από την στιγμή της αποκοπής της και μετέπειτα, η οποία είναι και εκείνη που θα καθορίσει την ακριβή χωροθέτηση των φαινομένων στην περιοχή μας.



Σύμφωνα με τα παρπάνω αναμένουμε για την Δυτική Ελλάδα τις εξής καιρικές συνθήκες:

Μ.Δευτέρα-Μ.Πέμπτη: Καλοκαιρία απ'άκρη σ'άκρη και μόνον κάποιες τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας θα διαταράσσουν το αίθριο του ουρανού.Όσον αφορά τον υδράργυρο ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στους 15-17oC την Μ.Δευτέρα, στους 18-20oC την Μ.Τρίτη και τους 19-22oC την Μ.Τετάρτη & την Μ.Πέμπτη.
Όσον αφορά τους ανέμους, ούτε αυτοί θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα, πνέοντες από γενικά δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο δίχως να ξεπερνούν τα 3-4bf το πολύ.


Μ.Παρασκευή-Μ.Σάββατο:
Σύμφωνα πάντα με τα τρέχοντα προγνωστικά δεδομένα ο καιρός αναμένεται να καταστεί άστατος (και κυρίως την Μ.Παρασκευή) σε μεγάλο μέρος της δυτικής χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους και πτώση του υδραργύρου κάνοντας την ψύχρα αισθητή κυρίως σε ημιορεινότερες και ορεινότερες περιοχές.


Ωστόσο, και με κάποια δόση ρίσκου να υφίσταται, θα μπορούσε να ειπωθεί πως τόσο η Ανάσταση όσο και το σούβλισμα του οβελία (Κυριακή Του Πάσχα) στην δυτική χώρα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραμείνουν ανεπηρέαστα από τις καιρικές συνθήκες.


Για την πόλη της Πάτρας
,


Ο καιρός δεν αναμένεται να αποκλίνει σημαντικά, από όσα προαναφέρθηκαν με πιθανότερες ημέρες για κάποιες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες να αποτελούν η Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο.



Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση