Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 140 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Έναρξη περιόδου κακοκαιρίας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Σάββατο 5 Μαϊου 2018

Έναρξη περιόδου κακοκαιρίας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Σάββατο 5 Μαϊου 2018

Μία πρώτη γεύση της παρατεταμένης περιόδου με αστάθεια θα πάρουμε το Σάββάτο και των όσων θα ακολουθήσουν σε γενικές γραμμές μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας πάνω από τη Μεσόγειο βρίσκεται σχεδόν στάσιμη και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την ασταθή ατμόσφαιρα με υγρασία , με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Ήδη οι Βαλκανικές χώρες σφυροκοπούνται τα τελευταία δύο 24ωρα με έντονες καταιγίδες και χαλαζόπτωση.

Αναλυτικά ο καιρός για το Σάββατο 5 Μαϊου 2018:

ellada-05-05-2018


Μέσα στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής και το ξημέρωμα του Σαββάτου , τοπικές βροχές και καταιγίδες θα απασχολήσουν τμήματα της δυτικής - βορειοδυτικής Ελλάδα και τμήματα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών.
Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κατακόρυφες νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται μπόρες - καταιγίδες στις περιοχές: Στερεά Ελλάδα - ανατολική / βόρεια Πελοπόννησο - Θεσσαλία - δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας και στην Ήπειρο. Κατά τόπους τα "μπουρίνια" ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλάζι. Ο άστατος καιρός θα παραμείνει και το απόγευμα ενώ έως τις πρώτες βραδυνές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά Ελλάδα. Τις νυχτερινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να μετατοπιστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα , ίσως και το βόρειο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα σε Κρήτη - Κυκλάδες και νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα Δωδεκάνησα το απόγευμα.

Καλός ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Επτάνησα με εξαίρεση τη Κέρκυρα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ και από το βράδυ δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 5 Μποφώρ.
Στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ ενώ μεταβλητοί θα είναι οι άνεμοι στο κεντροβόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Αττική:
Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρη συννεφιά θα υπάρχει το πρωί με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στα ανατολικά και βόρεια. Βαθμιαία επιδείνωση από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και έως τις απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν περισσότερο το κεντρικό - ανατολικό και βόρειο - βορειοδυτικό τμήμα του νομού. Ενδεχομένως σε τοπικό επίπεδο να σημειωθεί χαλαζόπτωση.
Στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας το μεσημέρι και το απόγευμα.
Τη νύχτα θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με πιθανότητα εκδήλωσης διάσπαρτων καταιγίδων στο νομό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με εξασθένηση το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση


Θεσσαλονίκη:
Νεφελώδης καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και λίγων σποραδικών καταιγίδων προς το μεσημέρι. Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα με βροχές , ενώ τη νύχτα θα σημειωθούν εκ νέου καταιγίδες.

Οι άνεμοι απο μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση