Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 231 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04162024

Last updateΔε, 15 Απρ 2024 9pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Επιμένει Η Αστάθεια-Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Παρασκευή-Κυριακή 11-13 Μαΐου 2018

Επιμένει Η Αστάθεια-Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Παρασκευή-Κυριακή 11-13 Μαΐου 2018

Επιμένει Η Αστάθεια-Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Παρασκευή-Κυριακή 11-13 Μαΐου 2018



images 1 copy


Ψυχρή λίμνη μέσης τροπόσφαιρας εξακολουθεί να είναι εγκατεστήμενη άνωθεν της χώρας μας με αποτέλεσμα οι δείκτες αστάθειας να παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένοι και έτσι να οδηγούμαστε στην εκδήλωση έντονων τοπικά φαινομαίνων συνοδεία χαλαζοπτώσεων σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.Στο ίδιο μοτίβο θα παραμείνει το καιρικό σκηνικό και κατά την διάρκεια του ερχόμενου τριημέρου (Παρασκευή-Κυριακή) .


ecmwf z500 mslp eu 2 3



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Παρασκευή 11/5:
Πιθανές σποραδικού χαρακτήρα μπόρες στο ύψος του κεντρικού Ιονίου κατά την διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών.Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται έξαρση της αστάθειας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά τμήματα, συνοδεία, κατά τόπους, χαλαζοπτώσεων.Σοβαρή υποψηφιότητα θέτουν να επηρεαστούν τις απογευματινές ώρες και πεδινές περιοχές.Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του δεν αναμένεται να υπερβεί του 22-23οC κατά Μ.Ο. με τους ανέμους στο Ιόνιο να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 4-5bf.


Σάββατο 12/5: Πιθανοί όμβροι κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών στα νησιά του Ιονίου και τοπικά σε παράκτιες περιοχές της δυτικής επικράτειας.Ίδιο το σκηνικό από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα με κατά τόπους έντονου χρακτήρα φαινόμενα να εκδηλώνονται αρχικά σε ηπειρωτικές περιοχές και κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών να μεταφέρονται και σε πεδινά τμήματα.Η θερμοκρασία θα ανέλθει τις μεσημβρινές ώρες στους 23-25oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 3-4bf.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Παρασκευή 11/5:
Έντονη αστάθεια κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών στην ευρύτερη περιοχή του ν.Αχαΐας.Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων αναμένονται αρχικά στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα αυτού.Κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φαινόμενα αυτά να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές καθώς και την πόλη της Πάτρας.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16-23oC και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 2-3bf.


Σάββατο 12/5:Ίδιο σκηνικό στον καιρό με αυτό της Παρασκευής.Από πλευράς πεδινών τμημάτων ,ενδεχομένως να επηρεαστεί περισσότερο η δυτική Αχαία με μικρότερη την πιθανότητα να επηρεαστεί η πόλη (σε σχέση με την Παρασκευή). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 17-25oC με τους ανέμους να πνέουν στην πόλη ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και στην περιοχή του Ρίου ανατολικοί στα 3-4bf.


;Όσον αφορά την Κυριακή, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν την αστάθεια να επιμένει με πιο περιορισμένα σε χωρικό επίπεδο όμως τα φαινόμενα σε σχέση με τις 2 προηγηθείσες ημέρες.




Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση