Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 199 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 19-20/05/2018

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 19-20/05/2018

gfs z500 mslp eu 3-19-05-2018

Επανέρχεται σε αυξημένα επίπεδα η αστάθεια στην ατμόσφαιρα και ο καιρός θα δώσει ξανά μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.


Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης βρίσκεται "υπό το καθεστώς" ψυχρών αερίων μαζών όπου σε συνδιασμό με την ζέστη στην επιφάνεια δημιουργούν έντονες αστάθειες με καταιγίδες και μέρος αυτής της εκτεταμένης αστάθειας βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα.

Αναλυτικά ο καιρός το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαϊου στη χώρα μας:
Σάββατο

ellada-19-05-2018


Παροδικά νεφελώδης θα είναι ο καιρός μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Ο καιρός θα αρχίσει να καθίσταται άστατος από τις μεσημβρινές ώρες και έπειτα σε Θεσσαλία , Ήπειρο , Μακεδονία και Θράκη με γρήγορη πύκνωση των νεφώσεων γύρω από τους ορεινούς όγκους και την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων που πιθανόν να είναι έντονες προς το απόγευμα. Τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση ενώ λίγες καταιγίδες θα απασχολήσουν πιθανόν τη Θράκη.
Αραιές νεφώσεις , κατά περιόδους αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες και μετά προβλέπεται για τη Πελοπόννησο , τις Κυκλάδες , τη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα αγγίξει τους 30-31 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.


Αττική:
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περισσότερες νεφώσεις το απόγευμα και τη νύχτα από τα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνεια έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά από το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες ,πιθανόν έντονες το απόγευμα. Βελτίωση από τη νύχτα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.


ellada-20-05-2018
Κυριακή:
Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπεται για την αρχή της ημέρας. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και τη νότια Πελοπόννησο. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται από τις μεσημβρινές ώρες και μετά στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου και θα εκδηλωθούν μπόρες (καταιγίδες) γύρω από τους ορεινούς όγκους σε Πελοπόννησο , δυτική - κεντρική Στερεά Ελλάδα και τοπικά στην ανατολική Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία , τοπικά σε Ήπειρο , Μακεδονία και Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι παροδικά νεφελώδης το μεσημέρι και το απόγευμα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της Κρήτης το απόγευμα και τη νύχτα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Στο Αιγαίο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.


Αττική:
Λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται πύκνωση των νεφώσεων γύρω από τους ορεινούς όγκους της δυτικής και βόρειας Αττικής και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες (μπόρες) όπου θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία έως τους 28-29 βαθμούς Κελσίου


Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά το μεσημέρι και προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες περιμετρικά του νομού. Πιθανότητα για καταιγίδα και στη πόλη της Θεσσαλονίκης αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση