Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 190 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22/05/2018

Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22/05/2018

Άλλη μια ημέρα με δείγματα αστάθειας με επίκεντρο τη κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα θα έχει ο καιρός τη Τρίτη 22 Μαϊου.  Η τρέχουσα εβδομάδα φαίνεται πως θα δώσει δυνατή νότα από πλευράς κακοκαιρίας με την αστάθεια να επιστρέφει δριμύτερη από την Τετάρτη και κυρίως τη Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οδεύοντας προς το τέλος της εβδομάδας οι βροχές σε συνδιασμό με τους ισχυρούς έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα ρίξουν αρκετά το θερμόμετρο στη βόρεια , ανατολική και νότια Ελλάδα.


Αναλυτικά ο καιρός για την Τρίτη 22 Μαϊου 2018:

ellada-22-05-2018



Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται για τις νότιες και ανατολικές νησιωτικές περιοχές με αισθητή τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνειας.  Άστατος προβλέπεται να καταστεί ο καιρός τις μεσημβρινές γύρω από τους ορεινούς όγκους σε κεντρική Στερεά Ελλάδα , δυτική Θεσσαλία - Ήπειρο - δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα δώσουν μπόρες που ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζόπτωση κυρίως στη δυτική Θεσσαλία , την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις απογευματινές ώρες με βελτίωση τη νύχτα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. Στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.


Αττική:

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθεί καταίγιδα στα δυτικά του νομού το απόγευμα.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση