Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 202 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Τρ04232024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση "Αγριεύει" ο καιρός - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23/05/2018

"Αγριεύει" ο καιρός - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23/05/2018

night-thunderstorm2

 

Επιδεινώνεται ο καιρός σημαντικά από το απόγευμα της Τετάρτης στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα με έντονες βροχές και καταιγίδες που θα διαρκέσουν και τις βραδυνές ώρες.

gfs-0-42-23-05-2018  gfs-13-36-23-05-2018
Μέρος της διαταραχής που επηρεάζει τις τελευταίες ημέρες τη κεντροδυτική Ευρώπη θα αποκοπεί και θα κινηθεί μέσα στη διάρκεια της Τετάρτης από την κεντρική Ευρώπη προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσει τη χώρα μας από το μεσημέρι και μετά με βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν το απόγευμα και τη νύχτα στα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη η διαταραχή θα παραμείνει σχεδόν στάσιμη πάνω από τον Ελλαδικο χώρο δίνοντας για μια ακόμα φορά έντονη αστάθεια με καταιγίδες στα ηπειρωτικά και σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες στα πελάγη με πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο.  Η εκτίμηση του καιρού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνει γενικά άστατος καιρό με ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο και εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας.


Αναλυτικά ο καιρός για την Τετάρτη 23 Μαϊου 2018:

ellada-23-05-2018
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αναμένεται στη νότια νησιωτική χώρα με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι καλός το πρωί. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και αρχικά θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα ενταθούν το απόγευμα με πιθανότητα να σημειωθεί χαλαζόπτωση τοπικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με πιθανή ισχυρή ένταση στη κεντρική - βόρεια Ελλάδα και πιθανόν σε τμήμα της ανατολικής ηπειρωτικης χώρας. Τα τμήματα που θα επηρεαστούν είναι: δυτική - κεντρική Στερεά Ελλάδα (και πιθανόν τμήμα της ανατολικής τη νύχτα) , Θεσσαλία , Ήπειρος , δυτική - κεντρική Μακεδονία , κεντρική - βόρεια Πελοπόννησος.

Στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ευνοείται μερική μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με ενίσχυση το απόγευμα τοπικά στα 7 μποφώρ. Στο Αιγαίο αρχικά από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με εξασθένηση το απόγευμα και τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.


Αττική:
Ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Αττική. Τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά κατά της διάρκεια της ημέρας. Το απόγευμα και τη νύχτα υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθούν νεφώσεις και να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με εξασθένηση το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί.


Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια από τις πρωινές έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα γύρω ορεινά και θα σημειωθούν αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση