Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 167 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ο καιρός για το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-28/05/2018

Ο καιρός για το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-28/05/2018

Με άστατο καιρό στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα , ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο και βροχές στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα θα κυλήσει σε γενικές γραμμές το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος.

gfs z500 mslp eu 5-26-05-2018

Η διαταραχή των προηγούμενων ημερών στη δυτική Ελλάδα πέρασε ανατολικά και θα βρίσκεται εγκατεστημένη τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο πάνω από τη Τουρκία και σε συνδιασμό με το βαρομετρικό χαμηλό θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο , όπου θα μπορούσαμε να πούμε πως θα επικρατήσει ένα πρόωρο μελτέμι για την εποχή.  Παράλληλα η διαταραχή θα δώσει μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ άστατος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες - βόρεια Κρήτη και Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Αναλυτικά ο καιρός για το επόμενο τριήμερο:

ellada-26me28-05-2018


Νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη βόρεια Κρήτη , τα Δωδεκάνησα και τμήμα των νήσων του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός τις πρωινές ώρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται μπόρες στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας , της κεντρικής και δυτικής Στερεάς Ελλάδας , στα ορεινά της κεντρικής - βόρειας και νότιας Πελοποννήσου , στα ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ελαφρώς πιο βελτιωμένος ο καιρός στα νησιά του Ιονίου και την ανατολική Στερεά Ελλάδα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Εύβοια την Κυριακή.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα ενισχυθούν το τριήμερο και θα φτάσουν τα 7 Μποφώρ , τοπικά και τα 8 στο κεντρικό Αιγαίο.

Οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια .


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση