Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 280 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04192024

Last updateΠε, 18 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Ελλάδα - Ανάλυση Ισχυρή κακοκαιρία με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 25-26/06/2018

Ισχυρή κακοκαιρία με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 25-26/06/2018

the-mothership-zf-8930-98076-1-002 copy


Έντονη Φθινοπωρινή χροιά θα δώσει από τη νέα εβδομάδα η κακοκαιρία που έχουμε προαναγγείλει από τις προηγούμενες ημέρες μέσα από την ιστοσελίδα μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επικείμενης κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδευτούν σε ορισμένες περιοχές από επικίνδυνη / ακραία εκδήλωση καιρικών φαινομένων συμπεριλαμβανομένης και της χαλαζόπτωσης αλλά και της έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας σε περιοχές της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και των νησιών του Ιονίου και τμηματικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. 

Ασθενέστερα θα είναι τα φαινόμενα στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου πελάγους χωρίς να αποκλείεται παροδικά να υπάρξει έξαρση των φαινομένων την Τρίτη το απόγευμα έως την Τετάρτη το μεσημέρι.

ecmwf z500 mslp eu fh-12-120

Οργανωμένη διαταραχή μέσης στάθμης στη τροπόσφαιρα σε συνδιασμό με επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό στη βορειοανατολική Ευρώπη , θα κινηθεί τις επόμενες ώρες και μέσα στη διάρκεια της Δευτέρας νοτίοτερα προς τα Βαλκάνια επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τον καιρό στη χώρα μας αλλά και γενικότερα τις χώρες των Βαλκανίων με αποτέλεσμα τις διαρκείς έντονες βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα την Δευτέρα και από την Τρίτη σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου τοπικά. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη με ένταση στα δυτικά - κεντρικά και βόρεια και σταδιακή βελτίωση στα νότια.
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη και μετά.

brack0-24-06-2018  brack0a-24-06-2018
brack1-24-06-2018  brack1a-24-06-2018
brack2-24-06-2018  brack3-24-06-2018

Ας δούμε αναλυτικά πως θα μας επηρεάσει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες:

ellada-25-06-2018
Δευτέρα - 25/06/2018:
Στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τα Δωδεκάνησα και τοπικά στη Κρήτη ο καιρός αναμένεται να είναι καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται από τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στη δυτική Πελοπόννησο , τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθος - Κεφαλλονιά) . Τοπικές νεφώσεις αναμένονται και στη νότια Πελοπόννησο που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες που θα επεκταθούν βορειότερα.

Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά στα περισσότερα δυτικά τμήματα όπως νότια - κεντρική - δυτική και βόρεια Πελοπόννησο , δυτική και μέρος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας , δυτική Θεσσαλία - Ήπειρος ,  δυτική Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες με πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Τα φαινόμενα θα επιμείνουν και τις απογευματινές / νυχτερινές ώρες κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφώρ τοπικά.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί με εξαίρεση τα βορειοδυτικά όπου και αναμένεται πτώση.

prognosi-attiki-25-06-2018
Αττική:
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες που θα είναι περισσότερες στα βόρεια και δυτικά του νομού. Το μεσημέρι ο καιρός στη δυτική Αττική θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση αρχικά με τοπικές βροχές ή και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που θα εναλλάσονται με παύσεις φαινομένων κατά διαστήματα έως και τις πρώτες νυχτερινές ώρες. Αργότερα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται σημαντική μεταβολή με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στα δυτικά και επέκταση των φαινομένων το ξημέρωμα στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ με εξασθένηση το μεσημέρι και το απόγευμα. Τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 4-5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικα αυξημένες νεφώσεις το πρωί και το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα και τη νύχτα στα δυτικά του νομού με επέκταση των φαινομένων προς το ξημέρωμα της Τρίτης.

Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.



ellada-26-06-2018
*Τρίτη - 26/06/2018:
Ραγδαία επιδείνωση με έντονα έως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικά από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα με γρήγορη επέκταση των φαινομένων μέσα στη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικότερα και βορειότερα ηπειρωτικά τμήματα. Επικίνδυνα / ακραία καιρικά φαινόμενα πιθανόν να εκδηλωθούν στη κεντρική και τοπικά στην ανατολική Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία , την κεντρική και μέρος της ανατολικής Μακεδονίας αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Στη Πελοπόννησο , την δυτική Στερεά Ελλάδα , την Ήπειρο , τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν έντονες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το απόγευμα και τη νύχτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , την Κρήτη και τοπικά τα Δωδεκάνησα. Από αργά τη νύχτα ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση στη νότια Ελλάδα με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται με ένταση στη κεντρική και βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα και τοπικά στα δυτικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 Μποφώρ.  Στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης το πρωί προς μεσημέρι στα 6 με 7 Μποφώρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και στη συνέχεια από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια.



prognosi-attiki-26-06-2018
Αττική:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια του νομού. Περαιτέρω επιδείνωση κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το μεσημέρι με γενικευμένες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες σε ολόκληρο το νομό με διαστήματα παύσεων κατά τόπους. Το απόγευμα και τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί ξανά με γενικευμένες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια - κεντρικά , τοπικά στα δυτικά και ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα μέσα στη διάρκεια της νύχτας. Πρόσκαιρη βελτίωση το ξημέρωμα της Τετάρτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση.


Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός από τις πρωινές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά με πιθανότητα τοπικά τα φαινόμενα να χαρακτηριστούν έως επικίνδυνα με συνοδεία χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 Μποφώρ. Το απόγευμα και τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση.



Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει , θα εκδοθεί νέο άρθρο.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

*Επισημαίνεται ότι λόγω της έντονης καιρικής δραστηριότητας , όπως ενημερωθείτε παράλληλα και από τα έκτακτα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση