Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 187 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Κακοκαιρία στο τέλος Ιανουαρίου 2014 , ισχυρές βροχές.

Κακοκαιρία στο τέλος Ιανουαρίου 2014 , ισχυρές βροχές.

 
 

 

Με εκτεταμένη κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα θα μας αποχαιρετήσει από ότι φαίνεται ο Ιανουάριος μετά από μία ήπια περίοδο με μερικές βροχές και νοτιάδες.

Στην παρούσα μακροπρόθεσμη πρόγνωση αποτυπώνεται η τάση της κυκλοφορίας να ευννοεί την κατάβαση από τις χώρες της Βαλτικής ψύχους κυρίως στα ανώτερα στρώματα που ευνοούν την δημιουργία των κλασικών προς εμάς χειμερινών βαρομετρικών χαμηλών.

Χειμωνιάτικό λοιπόν το σκηνικό του καιρού από τις 25 περίπου Ιανουαρίου και το περίπου το λέμε γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη με πόση ταχύτητα θα κινηθούν οι μάζες προς τα Βαλκάνια. Ενδεχομένως η χώρα να επηρεαστεί εμφανώς από τις 26 Ιανουαρίου.

Όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η δημιουργία χαμηλού στις 26 Ιανουαρίου αρκετά χαμηλού κάτω των 1000mb το οποίο θα έχει μεγάλη έκταση γι αυτό και θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι άνεμοι οι οποίοι θα ξεπεράσουν τα 8b ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές και το λέμε αυτό βασιζόμενοι στο βάθος του χαμηλού το οποίο θα βοηθήσει στην αύξηση της έντασης των ανέμων.

Ο χειμώνας έρχεται λοιπόν με ισχυρές βροχές μεγάλης διάρκειας σε όλη τη χώρα και τοπικά έντονες καταιγίδες στα παραθαλάσσια μέρη, με πτώση της θερμοκρασίας μεν όχι αξιοσημείωτη  δε. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με ημιορεινό υψόμετρο. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ισχυροί έως και θυελλώδεις σε κάποιες περιοχές που θα αναλύσουμε αργότερα με νεώτερο άρθρο καθώς και για την ακριβή κατεύθυνση τους.

Το χαμηλό βαρομετρικό φαίνεται να μένει στάσιμο αφού βαθύνει στα 995mb περίπου ίσως και πιο κάτω. Οπότε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παράταση των βροχών σε όλη τη χώρα.

Η πρόγνωση αυτή θα ανανεωθεί τις προσεχείς ημέρες με νέα ανάλυση - πρόγνωση για τα επερχόμενα με νέο άρθρο στο Meteoclub.gr μείνετε συντονισμένοι καθώς το καιρικό ενδιαφέρον τις προσεχείς ημέρες θα είναι αμείωτο όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της κακοκαιρίας.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σωτήρης Σιδέρης (ZEUS)

 

 

Σχόλια   

 
+1 #1 ssbk23_wrwpos 19-01-2014 12:55
Καλή επιτυχία
Παράθεση
 
 
+1 #2 nick soho 19-01-2014 18:07
Καλή επιτυχία Σωτήρη !
Παράθεση
 
 
+1 #3 ΕΛΑΣΜΑΤΟΥΡΓΟΣ 20-01-2014 09:58
Καλή επιτυχία Σωτήρη :-)
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση