Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 162 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Ψυχρή Μ.Εβδομάδα,με χιονοπτώσεις σε βουνά - Λαμπρό και ηλιόλουστο τo Ελληνικό Πάσχα 2015

Ψυχρή Μ.Εβδομάδα,με χιονοπτώσεις σε βουνά - Λαμπρό και ηλιόλουστο τo Ελληνικό Πάσχα 2015

1stormΣε προηγούμενο άρθρο ,σε μια γρήγορη ματιά,προ 10 ημερών σας είχαμε δώσει μια πρώτη γεύση για τον καιρό του Πάσχα,όπως όλα δείχνουν ο εορτασμός του Πάσχα θα συνοδευτεί με λαμπρότητα,με λιακάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας,τον ήλιο εξαιρετικά δυνατό με διαύγεια και θερμοκρασίες  μέγιστες πάνω απο 20οC σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.
Άς δουμε στα γρήγορα την μετεοπορεία της Μ.Εβδομάδoς,εώς και το Πάσχα
 
1okt
 
 
Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη γειτονική μας Ιταλία κινείται ΑΒΑκά ,ήδη δίνει αρκετές βροχές στην Δυτ.Ελλάδα,και καιρό που περισσότερο χειμώνα θυμίζει. Στα υπόλοιπα μέρη εκτενείς συννεφιές και ενισχυμένοι νοτιάδες.Το βαρομετρικό σύστημα θα κινηθεί αύριο προς την ΒΑκή χώρα,οπότε θα στραφούν οι άνεμοι σε ΒΔκοί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η θερμοκρασία σε  μεγάλη πτώση στα ΒΔκά όπου δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.
 
Όπώς βλέπουμε τον παραπάνω χάρτη,καθώς το χαμηλό κινείται προς τη μαύρη θάλασσα,ακολουθεί κατάρρευση ανώτερης ψυχρής λίμνης πολικής προέλευσης.
 
Την Μ.Τρίτη θα πλησιάζει σταδιακά απο τα ΒΔκά,κάνοντας τον καιρό εξαιρετικά χειμερινό στην Β.Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακομη και πολυ χαμηλά.
 
Την Μ.Τετάρτη  η λίμνη σταδιακά θα εισχωρήσει ΝΑκότερα επεκτείνοντας τον αυστηρά χειμερινό καιρό και στην ανατολική χώρα,με χιονοπτώσεις στα ορεινά,βοριάδες και πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες,κυρίως την Μ.Πέμπτη όπου αναμένουμε και χαμηλότερα χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές των αν.προσηνέμων,χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης.
Τέλος όπως όλα δείχνουν ο αζορικός αντικυκλώνας θα εισχωρήσει βίαια ανατολικότερα ,θα σπρώξει και θα εξασθενήσει την ψυχρή ανώτερη λίμνη προς την Τουρκία-Μ.Ανατολή.
 
Οπότε απο την Μ.Παρασκεύη θα αρχίζει η ουσιαστική βελτίωση απο τα δυτικά,που θα γίνει πιο αντιληπτή απο το Μ.Σάββατο με άνοδο της θερμοκρασίας.Όπως όλα δείχνουν και όπως εξάλλου σας είχαμε ενημερώσει πολλές ημέρες πριν το Πάσχα αναμένεται να είναι  προς το θερμό,ειδικά στην Δυτική Ελλάδα,ηλιόλουστος καιρός και θερμοκρασίες μέγιστες πάνω απο 20οC ,πόσο ακριβώς θα ανελθει η θερμοκρασία δεν μπορουμε να το γνωρίζουμε.Όμως ο ήλιος θα ειναι επιβλητικός ,ο εορτασμός των εθίμων του Πάσχα θα  εορταστεί με λαμπρότητα και με συνθήκες καθαρά ανοιξιάτικες,το ίδιο και την Δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Ωστόσο διαφαίνεται ότι ακόμη πιο θερμός θα είναι ο καιρός και την εβδομάδα του Πάσχα με θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 25οC κατα τόπους έως και τη Τετάρτη του Πάσχα.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό των άγιων ημερών που έρχονται απο την Μ.Τρίτη
 
 
Επιμέλεια :Θεόδωρος Γκέσουρας
 
 

Σχόλια   

 
+5 #1 lekat 05-04-2015 15:28
ωραία! άρα να ετοιμάζουμε σούφλες
Παράθεση
 
 
+3 #2 taygetos 05-04-2015 23:59
yeah !!!! :lol:
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση