Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 100 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Τε04242024

Last updateΤρ, 23 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Έρχεται ο λευκός επισκέπτης με τα δώρα του... - Εκτίμηση καιρού Ελλάδας μέχρι το τέλος του 2016

Έρχεται ο λευκός επισκέπτης με τα δώρα του... - Εκτίμηση καιρού Ελλάδας μέχρι το τέλος του 2016

train-snow

Πριν λίγες ημέρες , μπαίνοντας προς το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου , θεωρήσαμε ότι ο χιονιάς των κεντρικών και βορείων , που μετατράπηκε πριν την έλευση του (στις 21 - 22 Δεκεμβρίου) σε χιονόκαιρο ανατολικών προσηνέμων , και νήσων του Αιγαίου , θα ήταν και ο τελευταίος.  Η συνεχής εμμονή του αντικυκλώνα στη κεντρική Ευρώπη , η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα , λαμβάνει τέλος προς τις αρχές του 2017. Νωρίτερα όμως , και συγκεκριμένα προς τις τελευταίες 3-4 ημέρες του 2016 , ο καιρός αλλάζει δραματικά με την πέμπτη ψυχρή εισβολή στη σειρά , αυτή τη φορά με πάραπολλά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν έναν από τους επικούς χιονόκαιρους των ανατολικών προσηνέμων μέσα στη δεκαετία του 2000.
 
Μπορεί αυτές οι γιορτινές ημέρες να είναι ηλιόλουστες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας , όπως αναφορικά και αναλυτικά είχαμε γράψει μέσα απο την ιστοσελίδα μας , όμως το φινάλε θα'ναι εντελώς διαφορετικό.
Πέρισυ ακριβώς τέτοιο διάστημα , περιμέναμε την έλευση μιας πολύ καλής ψυχρής εισβολής η οποία στο τέλος έδωσε ασθενή φαινόμενα χιονοπτώσεων μέχρι και τα παραθαλάσσια τμήματα της κεντροανατολικής και νότιας Ελλάδας.
Φέτος , σχεδόν στο ίδιο διάστημα , η επικείμενη έλευση της ψυχρής εισβολής θα έχει πολλά χαρακτηριστικά κάποιου από τους χιονιάδες της περασμένης δεκαετίας.

Η μεταβολή του καιρού που περιμένουμε ξεκινάει από τη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου από βορρά προς νότο , με την έλευση του πρώτου ψυχρού μετώπου , όπου θα δώσει φαινόμενα βροχοπτώσεων στα πεδινά , και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ακολουθεί πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού μέσα στη Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου , μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες , ενώ ύστερα ο καιρός θα αλλάξει δραματικά , καθώς προβλέπεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας , σημαντικές χιονοπτώσεις πρώτα στη βόρεια Ελλάδα , και έως το τέλος της ημέρας , στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά έως και τα πεδινά.
Κατά τη διάρκεια της αλλαγής του καιρού , στη Θεσσαλονίκη αναμένεται πρόσκαιρη χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης για μερική ώρα , μέσα στις μεσημβρινές / απογευματινές ώρες. (Θα υπάρξει αναλυτικό κείμενο).

Η μεγαλύτερη υποτροπή του καιρού θα σημειωθεί αργά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (28 Δεκεμβρίου) , με τις χιονοπτώσεις να καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (κεντρική και κυρίως ανατολική Στερεά Ελλάδα - Εύβοια - Σποράδες - βορειοανατολική Πελοπόννησο - Κυκλάδες και Κρήτη). Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να κατέβουν έως το πρωί της Πέμπτης έως και σε μηδενικό υψόμετρο με παρατεταμένη διάρκεια , κυρίως στην Αττική - Εύβοια - Σποράδες , και στις βόρειες Κυκλάδες.  Σημειώνουμε εδώ επίσης πως λόγω της δυνατής και ιδιαίτερης υφής της επερχόμενης ψυχρής εισβολής , θα εκδοθούν έκτακτα δελτία τις επόμενες ημέρες. 

Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία για χιονόπτωση και στα περισσότερα τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής , με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης , αρχικά στα βόρεια / βορειοανατολικά προάστια και έπειτα στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα εξακολουθούν τα φαινόμενα χιονόπτωσης να απασχολούν κυρίως την ανατολική Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου έως και τα πεδινά / παραθαλάσσια τμήματα.

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή / Πρωτοχρονιά.


Καλές γιορτές σε όλους και όλες.
Ημέρα Χριστουγέννων η σημερινή.
Ξοδέψτε το χρόνο σας , σε ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.

Και μην ξεχνάτε , ο καιρός βρίσκεται έξω από τους υπολογιστές μας.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+3 #1 Pindos man 25-12-2016 13:56
Καλη επιτυχια Στελιο!!!
Παράθεση
 
 
+4 #2 SakisSalonica 25-12-2016 13:58
Στελιο καλη επιτυχια..ευχομ αι να το χαρειτε με την καρδια σας..περιμενω το αναλυτικο κειμενο για σαλονικα..αν θα ριξει 2 η 3 νιφαδες..η καμια..χαχαχα
Παράθεση
 
 
+3 #3 okyallos69 25-12-2016 13:58
Σωστος...καλη επιτυχια.
Παράθεση
 
 
+2 #4 basilis-brilissia 25-12-2016 14:20
Καλή επιτυχία Στέλιο!Αντε να βγαίνουν και άλλες προγνώσεις :D
Παράθεση
 
 
+2 #5 ringo2 25-12-2016 14:29
καλη επιτυχια στελιο
Παράθεση
 
 
+2 #6 Weatherman1 25-12-2016 15:50
Επιτέλους... έρχεται το τιμημένο!! :D
Παράθεση
 
 
+3 #7 snowlover 25-12-2016 17:20
Ωραία νέα Στέλιο μακάρι να συνεχιστεί το κρεσέντο των μοντέλων και να το χαρούμε όλοι!
Παράθεση
 
 
+2 #8 PanosRadio 25-12-2016 18:12
Τα είπες όλα στο τέλος του άρθρου.
Καλή επιτυχία εύχομαι
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση