Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 103 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Πα03292024

Last updateΠε, 28 Μαρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Επαναλαμβανόμενος καιρός έως τα μέσα γενάρη με χιόνια και κρύο;

Επαναλαμβανόμενος καιρός έως τα μέσα γενάρη με χιόνια και κρύο;

MT8 Athen ens-31-12-2016
Δεν έχει καλά καλά φύγει η πρόσφατη ψυχρή εισβολή από τη χώρα μας και τα αριθμητικά μοντέλα καιρού γεμίζουν ξανά τις μπαταρίες της πολικής ροής του αεροχειμάρρου στη βόρεια Ευρώπη δίνοντας τάση για νέα ψυχρή εισβολή αμέσως μετά τα Θεοφάνεια. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλη τη χώρα τις πρώτες 5 ημέρες του 2017 με μικρή σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας , αλλά την παραμονή του ψύχους τις βραδυνές ώρες στα ηπειρωτικά , φαίνεται πως οι τελευταίες ημέρες του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου επαναφέρουν όλο και πιο πολύ την επαναλαμβανόμενη κυκλοφορία, η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου , με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

ecwmf-31-12-2016


ECM1-144-31-12-2016


gfs-0-150-31-12-2016


Είναι ακόμα σχετικά νωρίς για να βγούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το ποιες περιοχές θα επηρεάσει η νέα ψυχρή εισβολή στη χώρα μας. Ενδεικτικά σε πρώτη φάση δείχνει να έχει τον κύριο λόγο η δυτική - κεντρική και όλη η βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και σε δεύτερη φάση στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σε νεότερο άρθρο

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση