Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 184 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Ανάλυση της επερχόμενης 48ωρης θερμής εισβολής για το διάστημα 12-5-2017 έως 14-5-17.

Ανάλυση της επερχόμενης 48ωρης θερμής εισβολής για το διάστημα 12-5-2017 έως 14-5-17.

 

kalokairi-ompreles-paralia

 

Τις τελευταίες μέρες γίνεται συζήτηση σε διάφορα σάιτ καιρικά και μη, περί ερχομού καύσωνα  την Παρασκευή και το Σάββατο που μας έρχεται.Θέλοντας να ενημερώσουμε σωστά τους απανταχού καιρόφιλους θα κάνουμε μία πρώτη καιρική ανάλυση των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στον Ελλάδικό χώρο στο επίμαχο χρονικό διάστημα.

Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από τον ορισμό της λέξης καύσωνας. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καύσωνας υπάρχει όταν η μέγιστη θερμοκρασία φτάνει ή ξεπερνάει τους 39°C, η ελάχιστη είναι πάνω από 26°C, το θερμοκρασιακό εύρος είναι μικρό, οι άνεμοι ασθενείς και οι υψηλές θερμοκρασίες υπάρχουν για τουλάχιστον 3 μέρες σε ευρεία γεωγραφική έκταση.

Τώρα η τάση του καιρού για την Παρασκευή 12-5-2017 έχει ώς εξής.

Σε γενικές γραμμές θα επικρατεί αραιή συννεφιά στον Ελλαδικό με ισχυρούς  Νοτιάδες στο Ιόνιο Πέλαγος.Στο Αιγαίο πέλαγος και στα Ηπειρωτικά  θα πνέουν επίσης Νοτιάδες αλλά ασθενείς.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στα Ηπειρωτικά οι μέγιστες να κυμανθούν έως 31-32 βαθμούς και μόνο στη Θεσσαλία-Ανατολική Στερεά-Ανατολική Πελοπόνησσο θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς τοπικά εξαιτίας του ζεστού καταβάτη Νοτιά. 

Modele GFS - Carte prévisions

Modele GFS - Carte prévisions

Για το Σάββατο 13-5-2017 η τάση έχει ως εξής.

Σε γενικές γραμμές θα επικρατεί αραιή συννεφιά στον Ελλαδικό με ισχυρούς  Νοτιάδες στο Αιγαίο Πέλαγος.Στα στα Ηπειρωτικά  θα πνέουν μέτριοι ΝΔυτικοί άνεμοι.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στα Δυτικά  Ηπειρωτικά οι μέγιστες να κυμανθούν έως 31-32 βαθμούς και μόνο στη Θεσσαλία-Ανατολική Στερεά-Ανατολική Πελοπόνησσο-Κεντρική Μακεδονία  να έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς τοπικά εξαιτίας του ζεστού καταβάτη Δυτικού-ΝΔκού ανέμου. Στην Δυτική Ελλάδα ο ΝΔκός άνεμος είναι δροσερός γιατί έρχεται από το Ιόνιο και γιαυτό έχουμε πιο χαμηλές θερμοκρασίες εκεί.

Modele GFS - Carte prévisions

Modele GFS - Carte prévisions

Για την Κυριακή 14-5-2017 η τάση έχει ως εξής.

Σχεδόν αίθριος καιρός παντού με σταδιακή επικράτηση ΒΔκών ισχυρών ανέμων στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας 4-5 βαθμών με την μέγιστη να κυμαίνεται στους 31-33 βαθμούς τοπικά στα Ηπειρωτικά.

Modele GFS - Carte prévisions

Modele GFS - Carte prévisions

Άρα σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία που έχουμε δεν μιλάμε για πρώιμο καύσωνα, αλλά για μία 48ωρη θερμή εισβολή και σταδιακή επαναφορά σε κανονικές θερμοκρασίες.

 

 

Σχόλια   

 
+2 #1 Pindos man 09-05-2017 08:18
Μπραβο Πετρο,το καλοκαιρακι πλησιαζει,Καλη Επιτυχια!
Παράθεση
 
 
+1 #2 Zeus 09-05-2017 23:34
Μπράβο Πέτρο, έγκυρη και ρεαλιστική πρόγνωση.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση