Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 177 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πα04262024

Last updateΠε, 25 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Πρώτη εκτίμηση για τη τάση του καιρού το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτη εκτίμηση για τη τάση του καιρού το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2017

"Σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία - Έλλειψη ουσιαστικών βροχοπτώσεων"

multimodel-31-08-2017

Αν και ημερολογιακά οδεύουμε προς το τέλος του καλοκαιριού , ο καιρός ακόμα ανεβάζει στη σκηνή τις τελευταίες πράξεις του , τις οποίες θα τις δούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Ο καιρός από την αρχή του μήνα θα είναι αρκετά βελτιωμένος σε όλη τη χώρα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και θα φτάσει περίπου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά την Κυριακή (03/09).
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά - βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Οι βοριάδες στα πελάγη θα εξασθενήσουν σημαντικά.
Στους δύο παρακάτω χάρτες , αποτυπώνεται η κυκλοφορία των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη με εμφανές χαλάρωμα του υποτροπικού αεροχειμάρρου  , ανοίγοντας ουσιαστική δίοδο για εισβολή βροχοφόρων συστημάτων στη δυτική - κεντρική και βόρεια Ευρώπη και μετέπειτα στην ανατολική.
Παράλληλα το σύστημα του Σαββατοκύριακου , θα σκάψει θερμές αέριες μάζες από την Αφρική και θα μεταφερθούν στα Βαλκάνια, όμως θα υποχωρήσουν από την Κυριακή και έπειτα.


ecmwf z500 mslp eu 2  ecmwf z500 mslp eu 5


Το διάστημα 4 έως και 10 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως το θερμόμετρο επιστρέφει ξανά στις φυσιολογικές τιμές και δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές. Παράλληλα τη νύχτα η δροσιά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα είναι αισθητή.

Η προαναφερθείσα μεταβολή της Κυριακής θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου , ενώ κάποια λίγα σποραδικά φαινόμενα ενδέχεται να απασχολήσουν για λίγες μέρες αργότερα τα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις , όχι όμως όπως το προηγούμενο διάστημα.

 

ecmwf z500 mslp eu 8  ecmwf z500 mslp eu 10



Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση