Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 224 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση τάσης καιρού για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 σύμφωνα με τους Αμερικανούς !!

Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση τάσης καιρού για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 σύμφωνα με τους Αμερικανούς !!

Aνακοινώθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα www.accuweather.com η μακροπρόθεσμη τάση εκτίμησης του καιρού στην Ευρώπη για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018. Πολυπόθητη για πολλούς αναγνώστες η συγκεκριμένη ανακοίνωση μιας και πολύ θα ήθελαν να γνωρίζουν τι μας επιφυλάσσει ο φετινός χειμώνας . Θα χιονίσει; Θα έχει πολλές βροχές; Θα έχουμε κρύα; Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε τα κυριότερα σημεία της παρακάτω εκτίμησης έτσι όπως την παρουσιάζουν οι Αμερικάνοι για φέτος :

22552733 10214797169106577 7117702909959995108 n

 

  • O χειμώνας στο ξεκίνημά του θα δώσει καταιγίδες και σοβαρές καταστάσεις με σχετικά μεγάλη συχνότητα στην περιοχή της ΒΔ Ευρώπης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μ.Βρετανίας , της β. Γαλλίας και των Κάτω Χωρών καθώς και τη Γερμανία.
  • Ήπιο θα είναι το ξεκίνημα του χειμώνα στην κεντρική Ευρώπη και ανατολική Ευρώπη το οποίο σε δεύτερη φάση θα μετατραπεί σε ψυχρές καταβάσεις  προς το τέλος του  και θα εναρμονιστεί με τις φυσιολογικές συνθήκες .
  • Ξηρασία και όχι ανακούφιση από την πολύμηνη ανομβρία προβλέπει ο Eric Leister για την Βαλκανική χερσόνησο καθώς και τα ανατολικά της Ιβηρικής χερσονήσου και την Ιταλία .

* Όσον αφορά την περιοχή μας επειδή σίγουρα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ενδιαφέρεται, φαίνεται πως την ώρα που η βόρεια Ευρώπη θα δέχεται αξιόλογα βροχοφόρα συστήματα κατά περιόδους , οι βροχές θα είναι λιγότερο συχνές στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου και τη Βαλκανική χερσόνησο. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα έχουμε βροχές ,όμως αυτές δε θα είναι ικανές να πλησιάσουν τα κανονικά κλιματικά επίπεδα και να δώσουν ανακούφιση από την παρατεταμένη ανομβρία, αν και αναμένονται ευεργετικές βροχές μέχρι τη λήξη του φθινοπώρου. Τώρα όσον αφορά τις ψυχρές εισβολές οι Αμερικάνοι με το να παρουσιάζουν σχετικά μεγάλη συχνότητα από περάσματα ισχυρών βαρομετρικών χαμηλών στο ύψος της Μ.Βρετανίας  δίνουν την εντύπωση πως ο Άτλαντας θα είναι ιδιαίτερα  ενισχυμένος στέλνοντας την όποια ψυχρή κατάβαση ανατολικότερα τη περιοχής μας, όποτε αυτή είναι σε θέση να κατηφορίσει  . Αυτό δε σημαίνει πάντως πως αποκλείεται κάθε ψυχρή κατάβαση(παραθυράκι αποτελεί ο ψυχρός χειμωνιάτικος καιρός που θα επικρατήσει στην περιοχή της Ρουμανίας και της Ουκρανίας).Μην ξεχνάμε πως η περσινή και αγαπημένη μας Αριάδνη δεν είχε προβλεφθεί από καμία μακροπρόθεσμη εκτίμηση τάσης του καιρού ...Το σίγουρο είναι πως το παραπάνω αποτελεί μια εκτίμηση η οποία δεν πρέπει να ληφθεί 100% υπόψη καθώς μιλάμε για ένα εύρος μελέτης 3 μηνών , δεν μπορεί όμως και να μην κάνει αισθητή την παρουσία του από τη στιγμή που υπάρχουν και βάσιμες ενδείξεις.

*Όσον αφορά την εκτίμηση του  χειμώνα της χώρας μας από εμάς με τα διαθέσιμα στοιχεία  ... βλέπουμε πως οι πολικές δεξαμενές έχουν αρχίσει να αποθηκεύουν ψύχος στην ώρα τους με την επικράτηση της ζωνικής κυκλοφορίας. Το ζήτημα για φέτος είναι πώς και αν θα καταφέρει να σπάσει η σύσφιξη μεταξύ των αερίων μαζών και πιο ψυχρές αέριες μάζες να καταφέρουν να κατηφορίσουν προς τα μέρη μας.Οι δείκτες ΑΟ και ΝΑΟ κινούνται σε  τιμές ελαφρώς θετικές με τάση αύξησης κοντά στο +2 μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι το πολικό 'χαμηλό' θα ενισχυθεί και άλλο με τις πιέσεις να διατηρούνται υψηλές σχετικά στους μεσαίους παραλλήλους του βορείου ημισφαιρίου , εν αναμονή της κατάρρευσης του πολικού στροβίλου την κατάλληλη στιγμή μέσα στο χειμώνα αν και εφόσον αυτό καταφέρει να συμβεί. 

 

Επιμέλεια: Μουδούρης Θωμάς(tom13)

 

Σχόλια   

 
+2 #1 immortal snow 1974 18-10-2017 22:23
ε οχι και ναδωσουμε βαση σε να μιξιαρικο της αμερικανικης μετεωρολογιας
Παράθεση
 
 
+3 #2 Thomas_M. 18-10-2017 22:41
Συγκέντρωσε το βλεμμα σου στην τελευταία παράγραφο... Εννοειται οτι δεν μπορούμε να την ενστερνιστουμε την αποψη του accuweather .. απειρες φορές επεσε εξω .. σπλα την αναλύουμε και δινουμε και τη δικη μας εκτιμηση !!
Παράθεση
 
 
+2 #3 immortal snow 1974 18-10-2017 23:05
Σωστα Θωμα!!!
Παράθεση
 
 
+2 #4 Pindos man 19-10-2017 20:25
Θωμακο και περυσι τα ιδιανε λεγανε και ειχαμε τον χιονιά της δεκαετίας! ;-)
Παράθεση
 
 
+1 #5 Thomas_M. 19-10-2017 21:16
Ακριβώς Τάσο το τόνισα κιόλας στο άρθρο!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση