Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 257 καιρόφιλοι και 2 ερασιτέχνες μετεωρολόγοι σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας 30/12 Έως 1/1 + Πιθανή Μετεοπορεία Έως Τα Τέλη Της Ερχόμενης Εβδομάδας

Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας 30/12 Έως 1/1 + Πιθανή Μετεοπορεία Έως Τα Τέλη Της Ερχόμενης Εβδομάδας

Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας 30/12 Έως 1/1 + Πιθανή Μετεοπορεία Έως Τα Τέλη Της Ερχόμενης Εβδομάδας

download copy copy copy copy copy copy


Το βαρομετρικό χαμηλό ''Ηλέκτρα'', το οποίο επηρεάζει την χώρα μας τα δύο τελευταία 24ωρα, αύριο Σάββατο αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή του Αιγαίου και από εκεί μετατοπιζόμενο περαιτέρω ανατολικά-νοτιοανατολικά τις πρώτες ώρες της Κυριακής να εξασθενήσει και εν τέλει να εκφυλιστεί.

Στο μεταξύ πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στην Ιβηρική χερσόνησο θα επεκταθεί κατά την διάρκεια της Κυριακής και κυρίως μέσα στην Δευτέρα προς την περιοχή μας χαρίζοντας πανελλαδική καλοκαιρία την πρώτη ημέρα του 2018.

Ταυτόχρονα, η ατλαντική ροή (κίνηση βαθέων βαρομετρικών χαμηλών από τον Ατλαντικό ωκεανό προς την βόρεια Ευρώπη) θα συνεχίζεί να υφίσταται ανεμπόδιστη, καθώς ο Αζορικός αντικυκλώνας δεν δείχνει να ανυψώνεται τόσο βόρεια ώστε να την ανακόψει με ουσιαστικό τρόπο.Όμως, μια ελαφρά και πρόσκαιρη μετατόπιση του τελευταίου προς τα βόρεια, προς την περιοχή της Μ.Βρετανίας κατά την διάρκεια της Τρίτης θα αναχαιτίσει πρόσκαιρα την ατλαντική ροή, εξαναγκάζοντας μια ατμοσφαιρική διαταραχή στο νότιο τμήμα της να κινηθεί νοτιότερα-νοτιοανατολικότερα και να επηρεάσει την χώρα μας.

ECM1 48 copy copy copy

ECM1 72 copy copy copy

ECM1 96 copy


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σάββατο 30/12: Βελτιωμένος καιρός σε μεγάλο μέρος της δυτικής επικράτειας.Παρ'όλα αυτά υπάρχει κάποια πιθανότητα για φαινόμενα πρόσκαιρου και μεμονωμένου χαρακτήρα (μπόρες) μέχρι και το πέρας του πρώτου μισού του 24ωρου στα Επτάνησα και στην παράκτια ζώνη.Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του δεν θα ξεπεράσει τους 11-13oC κατά μέσον όρο στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα , ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 6bf.

Κυριακή 31/12 - Δευτέρα 1/1: Καλοκαιρία με πλήρη απουσία φαινομένων.Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη την Κυριακή με μικρή άνοδο αυτής να σημειώνεται την Δευτέρα, την στιγμή που οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις την Κυριακή στα 5-6bf αρχικά με τάσεις εξασθένισης από τα βόρεια προς τα νότια από το μεσημέρι και μετέπειτα.Την Δευτέρα αυτοί θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με εντάσεις στα 3-4 και τοπικά στα 5bf.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο 30/12 Έως Δευτέρα 1/1: Καλοκαιρία θα επικρατήσει στην πόλη το τριήμερο αυτό.Εξαιρέση μόνο το διάστημα από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου όπου υπάρχει η πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη βροχή.

Η θερμοκρασία θα εκελιχθεί ως εξής: Το Σάββατο θα κυμανθεί από 8-11 το πολύ 12oC, την Κυριακή από 6 έως 14oC και την Δευτέρα από 5-16oC.

Όσον αφορά τους ανέμους αυτοί θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις δίχως να ξεπερνούν τα 3-4bf το πολύ.


ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΕΟ-ΠΟΡΕΙΑ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τρίτη & Τετάρτη 2 & 3/1:Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο αυτό φαίνεται πως νέα κακοκαιρία θα μας απασχολήσει στα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα, με τους ανέμους να πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί ισχυροί την Τρίτη στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς την Τετάρτη εξίσου ισχυρούς με την θερμοκρασία να σημειώνει εκ νέου πτώση (στα επίπεδα του Σ/Κ).

Τάση έως (7/1): Η τάση στα προγνωστικά μοντέλα δείχνει βελτίωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο και εκ νέου επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της προηγηθείσας.


Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!Εύχομαι υγεία, χαρά και δημιουργικότητα για το νέο έτος!!



Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση