Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 171 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε04252024

Last updateΤε, 24 Απρ 2024 7pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Μακροπρόθεσμη εκτίμηση για το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2018

Μακροπρόθεσμη εκτίμηση για το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2018

ecmwf-ensembles-31-12-2017

Εκκίνηση με ηλιόλουστο καιρό έκανε η πρώτη ημέρα του 2018 και έπειτα διαδέχτηκε τη πρώτη διαταραχή με βροχοπτώσεις ήπιας μορφής και σποραδικές καταιγίδες στη Πελοπόννησο , τη δυτική και τμήμα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας όπως και στα νησιά του Αιγαίου.

Η δεύτερη διαταραχή της χρονιάς βρίσκεται καθ'οδόν και αναμένεται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές - σποραδικές καταιγίδες , χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας και τα ημιορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 Μποφώρ αναμένονται σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Σημαντική βελτίωση με διάρκεια θα παρουσιάσει ο καιρός από τα Θεοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας , μεταβλητούς ανέμους έως 4 Μποφώρ και τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά , τουλάχιστον έως και τις 11-12 Ιανουαρίου. Σίγουρα ένας καιρός που θα θυμίσει Άνοιξη παρά Χειμώνας , αλλά όπως φαίνεται η παράδοση καλά κρατεί και φέτος με τις Αλκυονίδες ημέρες να κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους μέσα στη καρδιά του ημερολογιακού Χειμώνα.

Φαίνεται σύμφωνα με την τάση του καιρού πως στα μέσα του μήνα οι διαταραχές (βαρομετρικά χαμηλά) θα επιστρέψουν και πάλι στην Ελλάδα μαζί με τις βροχές και την επαναφορά της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού το 2ο και μέρος του 3ου δεκαημέρου του Ιανουαρίου στην Ελλάδα , σε λίγες ημέρες.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση