Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 146 καιρόφιλοι και κανένα μέλος σε εγρήγορση

Σα04202024

Last updateΠα, 19 Απρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Ο καιρός αποκτά "νεύρο" το επόμενο 10ήμερο - Αστάθεια και πολλές καταιγίδες - Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού έως 15 Μαϊου 2018

Ο καιρός αποκτά "νεύρο" το επόμενο 10ήμερο - Αστάθεια και πολλές καταιγίδες - Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού έως 15 Μαϊου 2018

"Ότι δεν έδωσε ο Απρίλης , θα δώσει και με το παραπάνω ο Μάης".

Μάιος , ένας κατ'εξοχήν ασταθής μήνας στο καιρό της χώρας μας που άλλες φορές επιλέγει να εκτινάξει το θερμόμετρο ακόμα και πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου , άλλες φορές επιλέγει να είναι ήσυχος και άλλες φορές ανήσυχος.
Η τρίτη επιλογή φαίνεται πως θα καταστεί η επικρατέστερη για το επόμενο 10ήμερο στη χώρα μας και ο άστατος καιρός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό σε καθημερινή βάση έως και σχεδόν τα μέσα του μήνα.

Το οργανωμένο βαρομετρικό σύστημα των τελευτάιων ημερών στη Μεσόγειο θα είναι ο αρωγός της επανεκκίνησης των καιρικών φαινομένων και θα σηματοδοτήσει την έναρξη τους από το αμέσως ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ας αναλύσουμε περιληπτικά πως θα εξελιχθεί σε γενικές γραμμές ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.



evropaikos-xartis-05-05me1105-2018

Διάστημα από 05/05 έως 11/05/2018:


Οι Μεσογειακές χώρες μπαίνουν σε ένα πολύ σημαντικό διάστημα έντονης αστάθειας , όπως και η χώρα μας. Ασταθείς αέριες μάζες που θα προκύψουν από τη διάσπαση του οργανωμένου βαρομετρικού συστήματος στη Μεσόγειο θα απλωθούν πάνω από τα Βαλκάνια και της χώρες της νότιας Ευρώπης με αποτέλεσμα τα φαινόμενα που θα προκύψουν , να εκδηλώνονται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και λιγότερο τη νύχτα. 

Συγκεκριμένα ο καιρός που θα εκδηλωθεί στο διάστημα αυτό θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες με μεγάλη πιθανότητα χαλαζόπτωσης τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας. Κατά τόπους οι καταιγίδες αναμένονται να είναι έντονες. Λίγες διάσπαρτες καταιγίδες και κατ'επιλογή θα προκύπτουν και τις βραδυνές ώρες με κύρια έμφαση τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που οι εργασίες πρέπει να εκτελεστούν σε εξωτερικό χώρο ,θα πρέπει να σταματήσουν κατά τη διάρκεια των φαινομένων λόγω της έντασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατά μέσο όρο πτώση περίπου 3 με 6 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τις τιμές των τελευταίων ημερών.



evropaikos-xartis-12-05me1505-2018
Διάστημα από 12/05 έως 15/05/2018

Έως και τα μέσα του Μαϊου ο ασταθής καιρός θα συνεχίσει να απασχολεί τη χώρα μας , μέρος των βαλκανίων και μέρος της κεντρικής Ευρώπης, ενώ φαίνεται πως θα προκύψουν και νέα βαρομετρικά χαμηλά στη Μεσόγειο δίνοντας βροχές και καταιγίδες στα κεντροβόρεια - βορειοδυτικά της Ευρώπης.
Στη χώρα μας η αστάθεια θα αρχίσει σιγά σιγά να περιορίζεται στα παραθαλάσσια τμήματα και θα επικεντρωθεί κυρίως πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές - ορεινούς όγκους.

Ο Μάιος λοιπόν δείχνει "νεύρο" το επόμενο διάστημα και προτείνουμε να ελέγχετε τακτικά τα δελτία πρόγνωσης καιρού.


Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Σχόλια   

 
+1 #1 mparmpatrendy 04-05-2018 01:28
καλη επιτυχια Στελιο αντε να δουμε λιγο υδωρ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση