Meteoclub.gr

Cretaforce

Στο Meteoclub.gr βρίσκονται συνδεδεμένοι 170 καιρόφιλοι και ένα μέλος σε εγρήγορση

Πε03282024

Last updateΤε, 27 Μαρ 2024 6pm

Στηρίξτε τη σελίδα μας κάνοντας μια δωρεά 
Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Προγνώσεις Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις Έντονη Αστάθεια Εν Όψει - Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Σ/K 5-6 Mαΐου + Τάση Ερχόμενης Εβδομάδας

Έντονη Αστάθεια Εν Όψει - Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Σ/K 5-6 Mαΐου + Τάση Ερχόμενης Εβδομάδας

Έντονη Αστάθεια Εν Όψει - Πρόγνωση Καιρού Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Σ/K 5-6 Mαΐου + Τάση Ερχόμενης Εβδομάδας

images copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy



Σε περίοδο έντονης αστάθειας, όπως είχε προαναγγελθεί σε προηγούμενή μας εκτίμηση, εισέρχεται οσονούπω η χώρα μας αρχής γενομένης από αύριο.


Βαρομετρικό χαμηλό δραστηριοποιείται εντός του κεντρικού τμήματος της Μεσογείου θάλασσας και επηρεάζει τα τελευταία 24ωρα περιοχές πέριξ αυτού (Ιταλία - βορειοδυτικά Βαλκάνια) με έντονα κατά τόπους φαινόμενα. Το χαμηλό αυτό καθώς βρίσκεται στην εκεί περιοχή θα αποκοπεί από την γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία, εξασθενούμενο, ενώ παράλληλα θα διασπαστεί. Αποτέλεσμα αυτής της διάσπασης του θα είναι να λάβει τον χαρακτήρα ψυχρής λίμνης.Κατόπιν αναμένεται επέκταση της τελευταίας αύριο ανατολικότερα προς την χώρα μας, καθιστώντας την τροπόσφαιρα άνωθεν αυτής εξαιρετικά ασταθή.

1 copy

Την Κυριακή αναμένεται περαιτέρω εξάπλωση της ψυχρής λίμνης προς την Ελλάδα, εντείνοντας έτι περισσότερο την αστάθεια, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και κάποια μικρής κλίμακας διαταραχή στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, εξέλιξη που ενδεχομένως να δώσει κάποια φαινόμενα και σε περιοχες εντός του πελάγους.

2


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σάββατο 5/5:
Αστάθεια με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται στα ορεινά τμήματα της δυτικής χώρας κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών.Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα αναμένονται στην περιοχή της Ηπείρου.Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του δεν θα ξεπεράσει τους 20-22oC κατά μέσον όρο.Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 4-5bf,


Κυριακή 6/5:Γενικευμένη αστάθεια στις περισσότερες περιοχές της δυτικής επικράτειας.Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες αναμένονται στα ηπειρωτικά τμήματα, με σοβαρό ενδεχόμενο να επεκταθούν και σε πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα αργά το μεσημέρι και το απόγευμα.Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.Η θερμοκρασία δεν θα ανέλθει άνω των 19-21oC ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο πέλαγος από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση όχι πάνω από 5bf.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο 5/5:
Η ημέρα αναμένεται να κυλήσει γενικά χωρίς κάποια φαινόμενα στην πόλη καθ'όλη την διάρκειά της.Μόνο στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται κάποιες μπόρες και σποραδικού χαρακτήρα καταιγίδες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-22oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 2-3bf.


Κυριακή 6/5:Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα ηπειρωτικά και εσωτερικά τμήματα του νομού Αχαΐας.Τα φαινόμενα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τις απογευματινές ώρες, να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα του νομού, όπως και την πόλη. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17-21oC, την στιγμή που οι δυτικής συνιστώσας άνεμοι θα διατηρηθούν χωρίς αξιοσημείωτη μεταβολή ως προς την έντασή τους.


Τάση Ερχόμενης Εβδομάδας:Τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία συντείνουν στην διατήρηση του ασταθούς καιρού στο μεγαλύτερο κομμάτι της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς το μοτίβο της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας δεν δείχνει να τροποποιείται σημαντικά, ευνοώντας την διατήρηση των ασταθών αερίων μαζών στην περιοχή της Μεσογείου θάλασσας και κατ' επέκταση και στην χώρα μας.Τον πρώτο λόγο για τα φαινόμενα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν οι ηπειρωτικές περιοχές, με υποψήφιες ημέρες για επέκταση αυτών και σε πεδινές-παράκτιες περιοχές, όσον αφορά την δυτική Ελλάδα, να είναι η Δευτέρα και η Τρίτη.Ο υδράργυρος δείχνει να παρουσιάζει κάποια άνοδο, κυμαινόμενος όμως κοντά στα κλιματικά για την εποχή, αυτή την φορά, επίπεδα.



Επιμέλεια Εκτίμησης: Νικόλας Σερέτης
(Ρωμανός Πατρών)
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση